Drone Racing budget boodschappenlijst – v2

quadcopter Lisam LS-180 drone racingUPDATE: Check boodschappenlijst v3 in dit artikel! Vergeet niet ook onderstaande te lezen voor handige tips en de mogelijkheid om onderdelen te combineren.

Nu bijna een jaar verder heb ik behoorlijk wat spulletjes voor Drone Racing voorbij zien komen.

Ik heb meerder quadcopters gebouwd, sommige nog intakt, anderen in de kreukels of gestript voor onderdelen van nieuwe modellen.

Nu heb ik weer boodschappen gedaan op o.a. Banggood.com en zijn alle onderdelen binnen om een compleet nieuwe quadcopter te bouwen om mee te racen.

Eerder bouwde ik een quadcopter met de meest besproken en duurste onderdelen die verkrijgbaar waren…daar kom ik nu een beetje van terug. Bij het racen hoort ook crashen en heb gemerkt dat het dan goed in de papieren gaat lopen als er weer een onderdeeltje vervangen moet worden.

Nu dus een quadcopter met de beste budget onderdelen die eenvoudig te verkrijgen zijn.

Vliegende quadcopter (€138,54)

FPV gear (€36,99 + €470)

Om met de quadcopter FPV (First Person View) te kunnen vliegen heb je uiteraard de nodige onderdelen nodig op de quadcopter zelf en op de grond. Alles dat je op de grond gebruikt is natuurlijk te gebruiken voor meerdere modellen quadcopters (die je in de toekomst zal gaan bouwen…).

Veel mensen racen tegenwoordig met 5.8GHz zenders via Race Band en hebben een Fatshark Dominator op hun hoofd Zelf heb ik een Dominator V2 met Race Band ontvanger maar begon met een veel goedkoper en prima alternatief, namelijk een piepschuim doos met groot display. Let wel op dat daar (op moment van schrijven) nog niet echt betaalbare Race Band ontvangers voor te vinden zijn.

Aan te schaffen per quadcopter:

Radiografische besturing (€100 – €230)

Voor de besturing zijn veel verschillende mogelijkheden. Een verbinding op basis van 2.4GHz is aan te bevelen en een veel gebruikt merk is FrSky.

Eerder vloog ik met de FlySky FS-TH9XB i.c.m. een losse FrSky DJT module die in de achterkant geklikt kan worden. Dit functioneert prima totdat ik na ongeveer een jaar toch problemen kreeg met de module en heb daarom uiteindelijk toch ook maar een FrSky Taranis x9d Plus gekocht.

LiPo accu’s (€15 – €130)

Voor de voeding van de quadcopter moet er natuurlijk nog een bommetje energie op gemonteerd worden. Hier zijn veel verschillende soorten in te vinden. Voor dit artikel gaat het te ver om uit te leggen waarom je precies voor en bepaalde soort accu moet kiezen. Dit heeft onder andere te maken met het maximale vermogen, de capaciteit en uiteraard ook de kwaliteit van de LiPo’s.

Voor de setup die ik in dit artikel heb geschreven gebruik ik 4s 1300mAh 65C lipo’s. Dat zijn relatief kleine, 4 cellige LiPo’s met de mogelijkheid om veel vermogen af te geven. Voor beginners is het wellicht raadzaam om te beginnen met 3S accu’s deze hebben een minder hoge spanning en daardoor vliegt de quadcopter iets minder snel. Wil je een “beest” geef ‘m dan een cel extra!

Hoe dan ook is het aan te bevelen om meer dan 6 lipo’s te bestellen. Als je aan het racen bent doe je ongeveer 2,5 – 4 minuten met een LiPo. Dat klinkt kort maar is voldoende voor de intensiteit van zo’n race. Bij het verwisselen van de LiPo heb je even tijd om uit te rusten en zeker in het begin zal het voorkomen dat je eerder crashed dan je LiPo leeg vliegt…dus ben je met 6 tot 10 lipo’s zeker wel 1,5 tot 2 uur zoet.

Laatste opmerking – doe daarna je boodschappen!

Bovenstaande artikelen heb ik zelf ook gekocht en vlieg er met volle tevredenheid mee. Mijn maiden flight heb ik reeds gemaakt en over mijn bevindingen heb ik onderstaande video’s gemaakt.

Als laatste wil ik nog stellen dat je wat betreft de propellers nooit genoeg kunt kopen! Koop niet 5 setjes aan props maar eerder 20…je gaat er in het begin hard doorheen en je wilt langs het veld niet zonder komen te zitten.

Zoals eerder al gesteld, bij racen hoort crashen…je quadcopter, of in ieder geval bepaalde onderdelen, gaan kapot. Houd daar rekening mee. Het kan nooit kwaad om ook een extra frame, motor en ESC te kopen. Met deze zogenoemde spare parts kun je misschien niet je quadcopter langs het veld repareren maar je hoeft ook niet 10 tot 20 dagen te wachten totdat de onderdelen uit China over zijn gekomen. Het is bijna onvermijdelijk dat je ze een keer nodig hebt.

Dat nog even gezegd hebbende, hoop ik je voldoende geinformeerd en interesseerd te hebben om ook aan de slag te gaan met jouw quadcopter en te starten met FPV-racing.

Laat je in een reactie onderaan dit bericht weten wat je van bovenstaande setup en boodschappenlijst vindt?

signature
2 Reacties
  1. […] ontwikkeling van Drone Racing gaat snel. Inmiddels heb ik nieuwe boodschappenlijst samengesteld en uitgebreid beschreven in dit […]

  2. Jason 7 jaar geleden

    Als je deze spullen uit china besteld moet je dan nog iets betalen qwa invoerkosten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?