Verwijs een menu-item naar een andere website in WordPress

Het menu van jouw WordPress website kan ook een menu-item bevatten dat naar een andere website verwijst. Deze optie is bij de standaard thema’s verborgen in het systeem en ik laat je zien hoe je dit knopje tevoorschijn ‘tovert’.

Scherminstellingen voor meer opties

In de beheeromgeving van WordPress zie je op vrijwel elke pagina rechtsboven een tabje ‘Scherminstellingen’ dat een paneel verbergt met nog meer opties die op de pagina ontsloten kunnen worden door ze aan te vinken.

Ook is het verstandig om daar eens te kijken als je vindt dat er juist teveel informatie op sommige pagina’s getoond wordt. Dit heb ik bijvoorbeeld voor de lijst met producten uit de webshop gedaan. Al die tags, en informatie met betrekking tot SEO heb ik niet altijd nodig in het overzicht en maakt de kolommen eigenlijk alleen heel onduidelijk.

Menu’s in Premium WordPress thema’s

Overigens kan het zo zijn dat jouw thema nog veel meer mogelijkheden biedt met het menu. Lees hiervoor altijd even de beschrijving van het thema want dit kan door de ontwikkelaar op verschillende manieren in elkaar geknutseld zijn en andere uitwerkingen hebben op de pagina’s die je hebt gemaakt.

Bijvoorbeeld thema’s die de gehele website in één pagina weergeven (een zogenoemde One Pager of Single Page) hebben soms een menu nodig met items die wel gewoon naar losse pagina’s verwijzen en bij andere thema’s moet je juist naar specifieke secties in een één pagina verwijzen.

Mocht je er in deze gevallen ook niet uitkomen met de beschrijving van het thema dan kan ik je daar natuurlijk altijd even mee helpen. Stuur me hiervoor dan een berichtje.

signature
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?