Verkeerde tijd na iOS7 update

Staat de klok van jouw iPhone ook verkeerd na de update naar iOS7? Heel even was ik gefrustreerd dat het misschien een suffe bug zou zijn maar gelukkig is dat niet zo. Ik geef je snel de aanwijzing om de klok weer door te draaien. Hiervoor is het noodzakelijk om de iPhone te laten weten dat-ie niet in Cupertino (thuisbasis van Apple) is maar gewoon hier in Nederland.

Om een of andere reden stond 1 schuifje niet helemaal na de configuratie. Die gaan we terug zetten. Ga hiervoor naar:

Instellingen -> Privacy -> Locatievoorzieningen (aan) -> Systeem -> Tijdzone instellen (aan)iphone ios7 instellingen iPhone iphone ios7 privacy instellingen iphone ios7 instellingen locatievoorzieningen

iphone ios7 instellingen locatievoorzieningen systeem iphone ios7 instellingen locatievoorzieningen systeem Tijdzone instellen

signature
25 Reacties
 1. Nicoline Langendijk 11 jaar geleden

  Ha Walter,

  Je kunt locatievoorzieningen (aan) ook omzeilen en via algemeen–> datum en tijd en dan stel automatisch in uitvinken, dan heb je ook weer de juiste tijd.
  Ik heb met IOS7 problemen op mijn Ipad met Wi-Fi. Hij kan maar niet verbinden met mijn netwerk. Mijn netwerk doet het prima op mijn vaste computer en mob telefoon, maar de Ipad wil maar niet lukken.
  Enig idee?

  Groeten,
  Nicoline

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi Nicoline,

   Dat is ook een hele handige optie die jij aangeeft šŸ™‚
   Wat betreft je netwerk…’ziet’ je iPad ‘m helemaal niet of lukt het niet om je iPad toegang te verlenen nadat je het wachtwoord hebt ingevoerd? Ik heb er nog geen meldingen over gelezen. Je iPad aan en uitzetten en aangeven dat-ie het netwerk moet ‘vergeten’ helpt ook niet?

   Ben benieuwd.

   Groet van Walter

 2. Megan koch 10 jaar geleden

  Hallo,
  Ik probeer mijn locatie voorzieningen aan te zetten maar dat doet hij niet hoe kan ik hem nu aankrijgen?

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Megan,

   Krijg je nog een specifieke melding of heb je er geen toegang toe? Kijk anders even bij instellingen -> Privacy -> Beperkingen of je op je telefoon wel toegang hebt tot die functies.

   Ben benieuwd. Met net iets meer specifieke symptomen kunnen we vast wel tot een oplossing voor het probleem komen.

   Groet van Walter

 3. jeroen 10 jaar geleden

  ik heb gedaan wat u aangeeft.. maar nog steeds werkt het niet!
  het staat even juist en als hij ik hem dan in stand by zet, blijft de klok precies ook stil staan.

  ik heb pas van gisteren mijn gsm terug van herstellen (camera) heb hem geupdate en de back up er op gezet.
  en nu werkt de klok niet meer šŸ™

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   He Jeroen, doet je klok het weer? Met de nieuwe update naar iOS8 ook nog steeds de problemen? Check anders ook even bij instellingen -> algemeen -> datum en tijd.

 4. Cor Boonstra 10 jaar geleden

  Hallo Walter,

  Dank voor de tip m.b.t. de tijdszone. Werkt perfect!

  Hartelijke groet,

  Cor

 5. Mile Sosrojoedo 10 jaar geleden

  Goede avond Walter,

  Hier ook een probleem met de tijd op mijn 5C.
  Zolang ik mijn telefoon gebruik is er niets aan de hand maar zodra schermbeveiliging geactuveerd is gaat de tijd niet mee. Alle bovenstaande opties gechecked maar helaas geen verbetering.

  Vriendelijke groet,

  Mike Sosrojoedo

 6. Legrand 10 jaar geleden

  Geachte,

  ik heb een probleem met mijn iphone mijn uur is goed ingesteld maar de uur ga niet voor uit!! kan iemand som helpen?

  • Walter Kort 9 jaar geleden

   hoi Legrand, jouw berichtje heb ik over het hoofd gezien. De tijd is hier heel snel vooruit gegaan, bij jou inmiddels ook?
   Als je nog hulp nodig hebt, kun je dan even laten weten welke telefoon je hebt en welke versie van iOS er nu op draait?

 7. Sivan 9 jaar geleden

  Beste Walter,
  Ik heb een iPhone 5c die eigenlijk altijd perfect werkte, tot een paar dagen geleden. De tijd lopt niet goed. Als ik automatisch instellen doe dan zet hij hem weer goed, maar na een tijdje gaat de tijd dan weer achterlopen. Ook als ik de tijd handmatig instel gaat ie na een tijdje achterlopen. Dit is gebeurd zonder dat ik een update of iets heb geĆÆnstalleerd. Enig idee wat ik hiertegen kan doen?

  Met vriendelijke groet,
  Sivan

 8. Bert 9 jaar geleden

  Het toch eigenlijk de gek voor woorden dat een miljarden concern als apple een update uitvoert en vervolgens moet je als trouwe apple gebruiker weer het 1 en ander aanpassen danwel uitzoeken voor dat alles weer naar wens werkt..

  • Walter Kort 9 jaar geleden

   He Bert, en het is werkelijk helemaal te gek voor worden als je daardoor ook nog ‘ns Ć©Ć©n uur minder tijd of juist mĆ©Ć©r tijd krijgt šŸ™‚

   Heel eerlijk gezegd vind ik het niet heel verwonderlijk. Iedereen kan fouten maken. De foutgevoeligheid bij zo’n groot concern kan in mijn ogen daardoor jĆŗist hoger zijn. Dat er veel geld is, hoeft toch niet te betekenen dat er geen fouten meer gemaakt worden? Er zijn daar nog steeds allemaal mensen aan het werk.

   Ben benieuwd wat je dan van het gegeven vindt als er helemaal gƩƩn mensen meer aan het werk zijn. Laat je een reactie achter onderaan dat artikel?

 9. Pieter van der Kaaij 9 jaar geleden

  Dag Walter,

  Dank voor deze heldere uitleg. Ik werk onder andere met Google calendar voor de gemeenschappelijke agenda in mijn team. Als ik een nieuw item in mijn ipad in deze agenda aanmaak, schiet de instelling steevast naar GMT in plaats van Amsterdam. Weet jij hoe ik dat anders kan instellen?

  Alvast bedankt en goede jaarwisseling.

  Pieter van der Kaaij

  • Walter Kort 9 jaar geleden

   Dat lijkt me heel irritant, Pieter! Kan aan een aantal dingen liggen. Welke app gebruik je voor de agenda op je iPad? Gewoon de standaard app, of van Google, of misschien een andere? Afhankelijk van welke je gebruikt zijn daar natuurlijk bepaalde instellingen voor aan te geven. Gebruik je met datzelfde Google Account ook een eigen agenda (die niet gedeeld is), en heb je die ervaring dan niet?

   Als je hierover iets specifieker kan zijn, kan ik mogelijk een directe oplossing voor je aanbrengen. De ervaring heb ik zelf niet dus een kant en klaar antwoord heb ik nu niet šŸ™‚

   Groet van Walter

 10. Pieter van der Kaaij 9 jaar geleden

  Dank voor je bericht, Walter. We gebruiken de Google Calendar in de agenda van van Apple in de iPads, de iPhones en de iMacs. Als ik een item aanmaak in mijn persoonlijke agenda, dan wordt de juiste tijdzone vermeldt. Zodra ik dat verander in ‘gemeenschappelijke agenda’, dan wordt de tijd een uur verzet en toont ‘GMT’.

  Ik ben nu aan het onderzoeken of het aan de instellingen van Google komt. Vreemd is dat dit fenomeen zich niet voordeed voordat ik overstapte naar IOS 8. Trouwens, dit gebeurd alleen op IOS, niet in Yosemite.

  Misschien kan ik beter kijken of ik onze agenda’s via iCloud kan delen.

  Dank voor het meekijken. Goede jaarwisseling.
  Pieter

  • Willeke 9 jaar geleden

   Heb precies hetzelfde probleem als Pieter en ik krijg het niet goed. Komt bij mij ook na de update

 11. Hans 9 jaar geleden

  Hier hetzelfde probleem: ingevoerde afspraken (ipad en iphone) worden vaak (dus niet allemaal ..) dan ineens aangegeven met 2 tijdzones. De GMT (een uur eerder) is ongevraagd toegevoegd. In de agenda layout staat de afspraak op de juiste tijd maar in de afspraak zelf is dus de GMT-tijd toegevoegd. Als je de tijden van de afspraak wilt wijzigen, kun je echter alleen de GMT-tijd wijzigen en moet je dus een uur eerder invoeren om de afspraak op het juiste moment in je agenda te zien … Enfin, van alles geprobeerd, wat op buitenlandse fora gelezen maar niets helpt …

 12. Pieter van der Kaaij 9 jaar geleden

  Dag Willeke,

  Ja, dit is een vervelend probleem. Ik heb in de instellingen van Google Calendar gekeken, maar niet kunnen ontdekken of het probleem daarvandaan kwam. De tijdzone in Google staat goed.

  Inmiddels heb ik het wel opgelost. Niet met Google! De oplossing heb ik gevonden in iCloud. In plaats van de Google agenda, gebruik ik de functionaliteit “family’ van IOS en Yosemite. Mijn iCloud account is gelinkt aan dat van van mijn vrouw (kunnen ook collega’s zijn). Via family delen we nu een gemeenschappelijk agenda. Werkt als een speer.

  Om alle afspraken uit de google agenda over te zetten, heb ik deze volledige agenda in de mac geĆ«xporteerd. Deze export heb ik vervolgens geĆÆmporteerd in de iCloud gemeenschappelijke agenda.

  Elk item dat ik nu in die agenda zet, komt ook in de andere gekoppelde agenda’s terecht.

  Veel succes.

 13. Lies schrijver-Wester 9 jaar geleden

  Ik heb ook dat probleem Ik zet een afspraak in de agenda dat gaat goed, maar zodra ik de afspraak wil wijzigen springt hij altijd op gmt tijd heb geen idee hoe ik dat kan veranderen heb al van alles geprobeerd

 14. Erlend 9 jaar geleden

  Ook ik heb problemen met mijn agenda op de iPhone 5. Bij alle afspraken wordt standaard de tijd in GMT vermeld. De tijdzone heb ik al -tig keer op Amsterdam gezet!!!

  Help!!!!

  (n.b. mijn agenda is gesynchroniseerd met mij google agenda, maar daar ligt het volgens mij niet aan.

 15. Amy Nijenhuis 9 jaar geleden

  Heb gisteren 2e hands iphone overgekocht. Alles werkt prima alleen als ik de tijdzone automatisch laat zoeken zegt ie dat ik in los Angeles ben met bijbehorende tijd. Wanneer ik hem handmatig instel kan ik de tijd wel goedzetten maar de tijd zone word us/pacific en dit is niet te veranderen.
  waardoor in verschillende apps de tijd van los Angeles wordt weergegeven.
  Heb al van alles geprobeerd maar tot nu toe zonder resultaat.
  Heeft u een idee?

 16. Carlien Dirkse 9 jaar geleden

  Hallo,

  Ik heb IOS 9.0.2 geĆÆnstalleerd en nu heb ik een probleem met mijn klok gekregen. Ik stel mijn klok handmatig in op de juiste tijd, als ik dan ga whatsappen enz blijft mijn klok goed lopen. Maar als ik de telefoon op stand-by zet (dus even niet gebruik) loopt de tijd niet meer door. Als ik dan mijn telefoon weer ontgrendel staat de klok op de laatste tijd dat ik de telefoon gebruikt heb. Enig idee hoe ik dit kan oplossen?

  Alvast bedankt

 17. Sneek 8 jaar geleden

  Goedemiddag,

  Heb al vanaf iOS 8 last dat mijn klok stil blijft staan als de telefoon in de stand-by modus gaat!
  Alles wat hierboven staat al geprobeerd maar niks helpt!
  Ik heb een iphone 5c.
  Ook gooit hij me wel eens van de wifi af?!

  Mvg

 18. Amber 7 jaar geleden

  Hallo! Ik heb een iphone 5C en sinds een paar dagen geleden verspringt mijn tijd de heletijd. Als het 14:00 is staat hij bijvoorbeeld op 10:55. Ik heb hem al opnieuw opgestart. Handmatig de tijd in gesteld maar hij blijft steeds verspringen qua tijd..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ā©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?