Verkeerde tijd na iOS7 update

Staat de klok van jouw iPhone ook verkeerd na de update naar iOS7? Heel even was ik gefrustreerd dat het misschien een suffe bug zou zijn maar gelukkig is dat niet zo. Ik geef je snel de aanwijzing om de klok weer door te draaien. Hiervoor is het noodzakelijk om de iPhone te laten weten dat-ie niet in Cupertino (thuisbasis van Apple) is maar gewoon hier in Nederland.

Om een of andere reden stond 1 schuifje niet helemaal na de configuratie. Die gaan we terug zetten. Ga hiervoor naar:

Instellingen -> Privacy -> Locatievoorzieningen (aan) -> Systeem -> Tijdzone instellen (aan)iphone ios7 instellingen iPhone iphone ios7 privacy instellingen iphone ios7 instellingen locatievoorzieningen

iphone ios7 instellingen locatievoorzieningen systeem iphone ios7 instellingen locatievoorzieningen systeem Tijdzone instellen

16 Reacties
 1. Ha Walter,

  Je kunt locatievoorzieningen (aan) ook omzeilen en via algemeen–> datum en tijd en dan stel automatisch in uitvinken, dan heb je ook weer de juiste tijd.
  Ik heb met IOS7 problemen op mijn Ipad met Wi-Fi. Hij kan maar niet verbinden met mijn netwerk. Mijn netwerk doet het prima op mijn vaste computer en mob telefoon, maar de Ipad wil maar niet lukken.
  Enig idee?

  Groeten,
  Nicoline

  • Walter Kort 4 jaar ago

   Hoi Nicoline,

   Dat is ook een hele handige optie die jij aangeeft 🙂
   Wat betreft je netwerk…’ziet’ je iPad ‘m helemaal niet of lukt het niet om je iPad toegang te verlenen nadat je het wachtwoord hebt ingevoerd? Ik heb er nog geen meldingen over gelezen. Je iPad aan en uitzetten en aangeven dat-ie het netwerk moet ‘vergeten’ helpt ook niet?

   Ben benieuwd.

   Groet van Walter

 2. Megan koch 4 jaar ago

  Hallo,
  Ik probeer mijn locatie voorzieningen aan te zetten maar dat doet hij niet hoe kan ik hem nu aankrijgen?

  • Walter Kort 4 jaar ago

   Hoi Megan,

   Krijg je nog een specifieke melding of heb je er geen toegang toe? Kijk anders even bij instellingen -> Privacy -> Beperkingen of je op je telefoon wel toegang hebt tot die functies.

   Ben benieuwd. Met net iets meer specifieke symptomen kunnen we vast wel tot een oplossing voor het probleem komen.

   Groet van Walter

 3. jeroen 3 jaar ago

  ik heb gedaan wat u aangeeft.. maar nog steeds werkt het niet!
  het staat even juist en als hij ik hem dan in stand by zet, blijft de klok precies ook stil staan.

  ik heb pas van gisteren mijn gsm terug van herstellen (camera) heb hem geupdate en de back up er op gezet.
  en nu werkt de klok niet meer 🙁

  • Walter Kort 3 jaar ago

   He Jeroen, doet je klok het weer? Met de nieuwe update naar iOS8 ook nog steeds de problemen? Check anders ook even bij instellingen -> algemeen -> datum en tijd.

 4. Cor Boonstra 3 jaar ago

  Hallo Walter,

  Dank voor de tip m.b.t. de tijdszone. Werkt perfect!

  Hartelijke groet,

  Cor

 5. Legrand 3 jaar ago

  Geachte,

  ik heb een probleem met mijn iphone mijn uur is goed ingesteld maar de uur ga niet voor uit!! kan iemand som helpen?

  • Walter Kort 3 jaar ago

   hoi Legrand, jouw berichtje heb ik over het hoofd gezien. De tijd is hier heel snel vooruit gegaan, bij jou inmiddels ook?
   Als je nog hulp nodig hebt, kun je dan even laten weten welke telefoon je hebt en welke versie van iOS er nu op draait?

 6. Bert 3 jaar ago

  Het toch eigenlijk de gek voor woorden dat een miljarden concern als apple een update uitvoert en vervolgens moet je als trouwe apple gebruiker weer het 1 en ander aanpassen danwel uitzoeken voor dat alles weer naar wens werkt..

  • Walter Kort 3 jaar ago

   He Bert, en het is werkelijk helemaal te gek voor worden als je daardoor ook nog ‘ns één uur minder tijd of juist méér tijd krijgt 🙂

   Heel eerlijk gezegd vind ik het niet heel verwonderlijk. Iedereen kan fouten maken. De foutgevoeligheid bij zo’n groot concern kan in mijn ogen daardoor júist hoger zijn. Dat er veel geld is, hoeft toch niet te betekenen dat er geen fouten meer gemaakt worden? Er zijn daar nog steeds allemaal mensen aan het werk.

   Ben benieuwd wat je dan van het gegeven vindt als er helemaal géén mensen meer aan het werk zijn. Laat je een reactie achter onderaan dat artikel?

 7. Dag Walter,

  Dank voor deze heldere uitleg. Ik werk onder andere met Google calendar voor de gemeenschappelijke agenda in mijn team. Als ik een nieuw item in mijn ipad in deze agenda aanmaak, schiet de instelling steevast naar GMT in plaats van Amsterdam. Weet jij hoe ik dat anders kan instellen?

  Alvast bedankt en goede jaarwisseling.

  Pieter van der Kaaij

  • Walter Kort 3 jaar ago

   Dat lijkt me heel irritant, Pieter! Kan aan een aantal dingen liggen. Welke app gebruik je voor de agenda op je iPad? Gewoon de standaard app, of van Google, of misschien een andere? Afhankelijk van welke je gebruikt zijn daar natuurlijk bepaalde instellingen voor aan te geven. Gebruik je met datzelfde Google Account ook een eigen agenda (die niet gedeeld is), en heb je die ervaring dan niet?

   Als je hierover iets specifieker kan zijn, kan ik mogelijk een directe oplossing voor je aanbrengen. De ervaring heb ik zelf niet dus een kant en klaar antwoord heb ik nu niet 🙂

   Groet van Walter

 8. Dank voor je bericht, Walter. We gebruiken de Google Calendar in de agenda van van Apple in de iPads, de iPhones en de iMacs. Als ik een item aanmaak in mijn persoonlijke agenda, dan wordt de juiste tijdzone vermeldt. Zodra ik dat verander in ‘gemeenschappelijke agenda’, dan wordt de tijd een uur verzet en toont ‘GMT’.

  Ik ben nu aan het onderzoeken of het aan de instellingen van Google komt. Vreemd is dat dit fenomeen zich niet voordeed voordat ik overstapte naar IOS 8. Trouwens, dit gebeurd alleen op IOS, niet in Yosemite.

  Misschien kan ik beter kijken of ik onze agenda’s via iCloud kan delen.

  Dank voor het meekijken. Goede jaarwisseling.
  Pieter

  • Willeke 3 jaar ago

   Heb precies hetzelfde probleem als Pieter en ik krijg het niet goed. Komt bij mij ook na de update

 9. Dag Willeke,

  Ja, dit is een vervelend probleem. Ik heb in de instellingen van Google Calendar gekeken, maar niet kunnen ontdekken of het probleem daarvandaan kwam. De tijdzone in Google staat goed.

  Inmiddels heb ik het wel opgelost. Niet met Google! De oplossing heb ik gevonden in iCloud. In plaats van de Google agenda, gebruik ik de functionaliteit “family’ van IOS en Yosemite. Mijn iCloud account is gelinkt aan dat van van mijn vrouw (kunnen ook collega’s zijn). Via family delen we nu een gemeenschappelijk agenda. Werkt als een speer.

  Om alle afspraken uit de google agenda over te zetten, heb ik deze volledige agenda in de mac geëxporteerd. Deze export heb ik vervolgens geïmporteerd in de iCloud gemeenschappelijke agenda.

  Elk item dat ik nu in die agenda zet, komt ook in de andere gekoppelde agenda’s terecht.

  Veel succes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

©2017 Walter Kort - Kenniswerker Nieuwe Media

Log in with your credentials

Forgot your details?