Twijfels over nieuwste setup – RealAcc xs220 TPU POD met Racerstar STARF3s

Helemaal trots op mijn zelf ontworpen pod, heb ik toch een beetje twijfels over de onderplaat die ik er onder heb geschroefd…

TPU Drone Racing POD Design Walter KortNieuwste drone racing onderdelen

Een perfect nieuwe boodschappenlijst kan ik dus helaas nog niet presenteren, wel geef ik graag mijn kijk op bepaalde nieuwe drone racing onderdelen.

Onderstaand is een lijstje met alle items die ik heb besproken in de video.

RealAcc XS220 stretched racing frame

Voor deze nieuwe build ging het mij eigenlijk alleen om de onderplaat van de Realacc XS220. Het feit dat-ie lekker goedkoop is én ik wel goede ervaringen heb gehad met de andere X-frames van Realacc, gaf mij de hoop dat dit ook wel lekker zou vliegen. Dát doet-ie ook!! Enige is dat het snel breekt. De enorme klap die ik er mee maakte kon-ie helaas niet houden. Dat brengt bij mij de twijfels…

Racerstar BR2205S Pro

Een nieuwe/Pro versie van de populaire BR2205S motortjes van Racerstar is…ook niet echt een aanrader. Ze presteren niet heel veel beter en blijken ook nog eens veel zwakker te zijn. Ze zijn wel lekker goedkoop. Een beter alternatief vind ik voor nu de Racerstar 2306s of de iets duurdere AOKFLY RV2306.

Mini FrSky ontvanger

Voor mijn laatste builds gebruik ik eigenlijk alleen nog maar de FrSky XM+. Dit is een super klein en licht diversity ontvangertje met alles er op en er aan. Enige is dat er geen telemetry op zit, iets dat de XSR wel heeft. Nu hoef ik dat niet per se, aangezien er op de quadcopter ook OSD zit waarmee ik alle belangrijke informatie over de quadcopter op het schermpje zie.

Wil je niet klooien met het flashen van zo’n ontvangertje, omdat je een EU-zender hebt. Koop dat zo’n ontvanger in Nederland, die zijn altijd standaard met de laatste EU-firmware geflashed.

Racerstar StarF3s

Deze flightcontroler met ingebouwd 30A esc’s is écht een aanrader! Het is echt heerlijk om een super strakke build te maken met slechts één zo’n plaatje. De Racerstar StarF3s heeft een F3 processor die snel genoeg is voor de laatste versie van Betaflight met mooie nieuwe functies. Ook heeft-ie een current sensor om de stroom tijdens de vlucht te meten en wordt het weergegeven in de Betaflight OSD. Zo weet je precies wanneer je lipo bijna leeg is en je weer moet landen.

Sommige mensen vinden het nog best tricky om een alles in een bordje in hun quadcopter te hebben. Want ja…er kán ESC doorfikken…en dan moet je álles vervangen. Daar tegenover staat wel een hele strakke en clean build die ook gemiddeld 20 gram lichter is.

ImmersionRC TrampHV v2

Zoek je een betrouwbare video transmitter om het FPV-signaal van je quadcopter naar je FPV-goggle te krijgen. Kies dan voor deze ImmersionRC Tramp HV V2.

Een veel goedkoper alternatief voor de Tramp is de Eachine VTX03 of de AT03. Deze videozenders zijn nóg kleiner en lichter maar missen wel een hele mooie functie, namelijk de mogelijkheid om de video frequentie aan te passen via de OSD.

Anti Vibration Standoffs

Het is tegenwoordig een must-have op elke quadcopter. Goede softmounting van de flight controler doe ik met deze hele mooie kleine rubberen standoffs. Ze dempen de vibraties van de motoren en wind waardoor er minder ruis in de gyro van de FC komt en dus nog strakker gevlogen kan worden.

FPV micro antenne dipole IPEX

Op de VTX druk ik nu eigenlijk altijd zo’n heel klein simpel antennetje. Ze zijn ontzettend goedkoop en duurzaam. Je doet er veel langer mee aangezien ze niet helemaal uitsteken en flexibel zijn. Advies is om er gelijk een paar te kopen. Mocht je er eentje verliezen dan kun je er direct een nieuwe op drukken. Ze passen op de meest gangbare VTX-en, zowel de Tramp als de VTX03.

Foxeer Arrow V3

Voor deze build heb ik de nieuwste FPV-camera van Foxeer gekozen. Hoewel ik er eigenlijk nooit écht gebruik van maak, kun je met deze camera óók het geluid aanboord van de quadcopter horen. Je moet dan wel een VTX hebben die ook geluid kan verzenden (Tramp en ATX03 kunnen dat) en een goggle hebben waar je oordopje op kunt aansluiten.

Overigens draai ik op veel van mijn kwads een 2.1mm lens (tegenwoordig best onduidelijk wat dat precíes is…heb ik gemerkt). In ieder geval vind ik voor sommige strakke bochten op een racetrack de 2.5mm lens van Foxeer net even te krap. Met deze 170 graden lens zie ik een stuk meer. Ook handig dat ze lekker voordelig met z’n twee komen…je vliegt er namelijk eens eentje stuk!

Custom 3D-geprinte POD

Tot op de dag van vandaag hebben slechts een handje vol mensen mijn zelf ontworpen POD geprint. Op Instagram en Facebook kreeg ik veel enthousiaste reacties over het ontwerp. Ik vind ‘m er zelf ook echt gaaf uitzien. Om een aantal redenen heb ik ‘m uiteindelijk niet online gezet. Hij is wat lastig te printen (veel supports nodig) en wordt uiteindelijk relatief zwaar. Hoewel er veel betere bescherming is voor de camera (in vergelijking met het originele bovenwerkje van de XS220) kost dat wel zo’n 15 gram…

Als jij ‘m wel heel graag zelf wilt printen, stuur mij dan even een berichtje of laat een reactie achter onder deze post. Dat stuur ik je de files toe.

In ieder geval heb je dan 4 van deze 35mm standoffs nodig (met zo’n breder uiteinde) en dit dubbelzijdig tape om de camera te fixeren. Die grote camera’s zet ik eigenlijk nooit meer vast met een schroef…daarmee rag je de behuizing zo vreselijk snel kapot…

Alternatieve Motors AOKFLY RC2306

Ik stelde al dat de Racerstar motortjes een nieuwe rivaal krijgen…de AOKFLY RV2306 is nú (ik heb ze namelijk al binnen en gevlogen) mijn favorite-cheap-motor! Dat monsterlijk groene verfje en de spécs zijn echt uitstekend! Ik heb nu de 2400KV versie om mee te vliegen. Op een volgende build ga ik ook de 2650kv proberen.

Lipo Protector RealAcc XS220Download Gratis Lipo Protector RealAcc XS220

Op Thingiverse heb ik de lipo protector geplaatst die jij gratis kunt downloaden om te printen met een 3D-printer.

 

 

signature
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?