Portemonnee van A4 papier vouwen

Om in 2014 m’n portemonnee goed te kunnen vullen…heb ik een fijne portemonnee nodig! Niet zo’n leren bult in m’n zak, nee een heel slank exemplaar van papier zal het zijn.

Van de week kwam ik namelijk een hele mooie instructie tegen van de Paper Wallet. Deze heb ik ook gemaakt met een kleine toevoeging voor jou als lezer van mijn blog.

Papieren Portemonnee-Geld Verdien je

Bekijk mijn instructiefilmpje en download het sjabloon om ook snel zo’n handige portemonnee te vouwen. In het PDF-document zit ook een gedeelte waarvan je de tekst zelf kan aanpassen zodat je al direct een goed gevulde portemonnee hebt!

[button size=’large’ url=’http://bit.ly/1eSLhkD’ text=’Download Sjabloon’ target=’_self’ icon=’icon-cloud-download’]

 

Ik ben benieuwd of jij deze portemonnee ook hebt gemaakt. Laat het weten in een reactie op dit blog. Natuurlijk kun je het mij ook laten weten via YouTube, Twitter, Facebook, Google+, Instagram of een ander mooi platform.

signature
13 Reacties
 1. Rogier 10 jaar geleden

  Hoi Walter,

  Om de papieren portemonnee te beveiligen tegen uitlezen door vreemden is het vast mogelijk om met zilverpapier het lezen van de RFID chip op bankpassen e.d. te voorkomen. Een idee voor je volgende instructie\?

  Hartelijke groet,
  Rogier Tan

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   He Rogier,

   Dat is wel een interessant idee! Aan de andere kant vind ik het zelf juist handig om gewoon snel m’n hele portemonnee langs zo’n paaltje te halen om in te checken.
   Een velletje aluminiumfolie schijnt overigens al voldoende te zijn om de radiogolven van gemiddelde paaltjes tegen te houden. Dat ga ik van de week eens testen! Thanks voor je reactie.

   Groet van Walter

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   He Rogier, heb het van de week getest! Gewoon een laagje aluminiumfolie in de achterste zijde van de papieren portemonnee en de OV-chipkaartpaaltjes kunnen de pas niet lezen!

   • Rogier Tan 10 jaar geleden

    Ha Walter,

    Wow, keuze welke passen wel en welke niet leesbaar zijn. Eén simpel laagje alufolie maakt het mogelijk. Het perspectief voor een portemonnee met veiligheid voor bankpassen en een OV-chipkaart die gelezen kan worden.

    Hartelijke groet, Rogier

 2. Maartje 10 jaar geleden

  Hoi Walter,
  Ik heb ooit een Joomla cursus bij je gevolgd. Leuk deze papieren portemonnee! Ik ga hem ook doorsturen naar mijn collega’s. Ik werk zelf nu namelijk bij Secrid, wij maken slanke portemonnees die ook beschermen tegen uitlezen en makkelijk zijn in gebruik. Ze worden helemaal in Nederland geproduceerd. Kende je ze al?

  Nog een gelukkig nieuw jaar!

  Groetjes!
  Maartje

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   He Maartje, leuk dat je even een reactie hebt achtergelaten 🙂 jullie slimwallets ken ik zeker. Erg handig hoe die pasjes er zo uit schuiven. Nadeel vind ik alleen dat net niet al m’n pasjes erin passen…

   Wel super dat ze zo duurzaam zijn. Wist niet dat ze geheel uit Nederland komen!

   Veel succes met dit product! Goed jaar toegewenst.

   • Maartje 10 jaar geleden

    Ha Wouter!
    Dan heb je erg veel pasjes vergeleken met de gemiddelde Nederlandse man! In onze grootse portemonnee, de Twinwallet, passen 8-12 pasjes beschermd in de aluminium behuizing en daarbij nog 4-8 pasjes in het leren gedeelte. Dit alles afhankelijk van de dikte van de pasjes, credit cards met verdikte letters zijn bijvoorbeeld veel dikker dan de gemiddelde klantenkaart. In de Slimwallet zijn 4-6 pasjes beschermd opgeborgen en gaan ook nog 4-8 passen in het leren gedeelte. Dat ze geheel uit Nederland komen weten veel mensen nog niet, I’m working on it!

    Tot zover mijn verkooppraatje 😀

 3. Sanne 10 jaar geleden

  Hoi Walter

  Misschien kan je er later ook nog een klein zakje voor het muntgeld er in plakken.
  Het is maar een idee

  Sanne (10)

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   He Sanne, dat is idd een idee al maken die munten een portemonnee vaak juist zo dik en dat wilde ik niet. Zo dun mogelijk met ruimte voor de pasjes en hoogstens een beetje briefgeld.

   Ik zal ‘ns kijken naar een manier om een zakje voor munten te maken.

   Groeten van Walter

 4. Minze 10 jaar geleden

  Hoi Walter,

  Leuk filmpje en grappig dat mensen passen willen afschermen. Wellicht heeft iemand een idee voor mijn probleem. Ik heb juist een slimfold papieren portemonnee aangeschaft zodat mijn pasjes makkelijker lezen, maar bij deze portemonnee lijkt het lezen van de pasjes juist veel moeilijker te gaan. Zodra ik de portemonnee op doe (e de stapelpasjes minder wordt) lees hij het pasje pas door het papier heen. Ondanks dat het deurpasje dat ik het meest gebruik helemaal tegen het papier aan zit.

  groet

  Minze

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Minze, wat ik nu merk is dat er steeds meer pasjes met RFID-tags in m’n portemonnee komen die elkaars signaal verstoren. Misschien is dat bij jou ook wel aan de hand. Heb jij trouwens die slimfold portemonnee van het kickstartersproject gekocht?

 5. Melissa 10 jaar geleden

  Fijn filmpje, leuke portemonnee, alleen jammer dat de instructie zelf eigenlijk zo moeilijk zichtbaar is.
  Een goed bedoelde tip:
  Volgende keer misschien in het achterhoofd houden dat wit papier op een witte achtergrond moeilijk zichtbaar is.

  • Walter Kort 9 jaar geleden

   Ja, daar ga ik de volgende keer rekening mee houden Melissa, is een goeie 😉 Nu heb ik ook betere verlichting dus is er ook meer contrast. Is het wel gelukt om de portemonnee ook te maken? Ben benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?