Notitieboekjes die ik gebruik

vol notitiekboekjeGistermiddag weer ‘ns een video gemaakt voor op m’n YouTube kanaal. Dit naar aanleiding van een notitieboekje dat weer vol was. Ik wilde even laten zien welke notitieboekjes, of eigenlijk schriftjes, ik gebruik om heel snel gedachtespinsels te kunnen noteren.

Notitie app te langzaam

Een hele tijd heb ik geprobeerd om alle notities digitaal te maken. Dat werkte toch niet prettig. Het is niet snel genoeg. Het duurt toch even voordat een app als Evernote (waar ik enorm fan van ben) is opgestart en je direct kunt typen.

Penultimate van Evernote voor digitale handgeschreven notitiesEvernote is en blijft wel de service waar ik al m’n notities bewaar. o.a. digitaal geschreven notities vanuit de iPad app Penultimate synchroniseren perfect met de cloud dienst van Evernote en ook foto’s die ik maak van belangrijke bladzijdes uit m’n notitieboekjes komen allemaal in Evernote terecht.

 

Dunne boekjes en schriftjes

Een keer heb ik mij gewaagd aan een wat dikker en steviger boekje die ik elke dag bij me wilde dragen. Dat was ook ééns maar nooit weer. Zulk soort moleskine-boekjes zijn mij veel te zwaar, te dik en hebben veel te veel kantjes die voor mijn gevoel toch allemaal vol moeten…

dik notitieboekje

Daarom houd ik het bij dunnere boekjes, schriftjes of hele kleine varianten die ik zelf maak (check deze Flickr set). Zo kan ik lekker vaak overstappen op een schoon, strak, nieuw exemplaar.

kleine handgemaakte notitieboekjes

losse kaarten voor notitiesMijn favoriete notitieboekje

Eigenlijk heb ik die nog niet. Elke keer weer iets nieuws trekt mij toch wel aan. Juist door de beperkte hoeveelheid blaadjes kan dat ook makkelijker. De ene keer neem ik dan weer met lijntjes de andere keer weer stugge blanco velletjes of zoals het laatste experiment; losse kaarten van hetzelfde formaat, handig met een knijper bij elkaar gehouden. Die kaarten heb ik zelf van fout geprint A4-papier tot het A6 formaat gesneden. De achterkant is nog spierwit en eigenlijk zonde om gelijk weg te gooien.

Dit zijn dus de manieren waarop ik mijn aantekeningen verwerk. Ik ben ook heel benieuwd hoe jij dit doet. Laat het weten in een reactie onderaan dit bericht en vergeet ook niet de video op YouTube te liken en je te abonneren op mijn kanaal.

signature
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?