MyBizCard.co verspreidt zich als een virus (Kuch…)

De website MyBizCard.co bestaat al een tijdje en nu begint het virus zich in mijn netwerk te verspreiden. Wees niet bang, het is geen virus waar je ziek van wordt, ook je computer zelf gaat er niet van op hol slaan. Wél is het (in mijn ogen) hoogst irritant voor je netwerk op Linkedin. In dit artikel geef ik aan hoe je deze toepassing stop kunt zetten zodat jij en anderen er geen last meer van zullen hebben.

MyBizCard Linkedin authoriserenMyBizCard.co heeft er namelijk voor gekozen om de Linkedinaccounts van nieuwe gebruikers direct in te zetten om ‘het goede woordje’ over deze dienstverlener te verspreiden. Zelf heb ik het niet uitgeprobeerd maar is wel duidelijk te zien dat wanneer je inlogt bij MyBizCard.co, je deze applicatie behoorlijk veel rechten zou geven om met je Linkedinaccount aan de haal te gaan. Zelfs als je een berichtje hebt gekregen om iemand anders te beoordelen en je klikt op de link om je voor dit soort berichten uit te schrijven…geef je MyBizCard toegang tot je eigen account!

Hoe kom je van MyBizCard.co af?

Heb jij deze applicatie toegang verleent en wil je dat zo snel mogelijk stoppen. Volg dan onderstaande stappen.

  1. Ga naar Privacy en Instellingen (via jouw fotootje helemaal rechts boven in de zwarte balk )
  2. Klik vervolgens op de Groepen, Bedrijven en Toepassingen (in het onderste gedeelte van de pagina)
  3. Kies bij de categorie Instellingen voor Uw toepassingen weergeven >>
  4. In de lijst die wordt weergeven kun je nu MyBizCard aanvinken en klik onderaan de pagina op de blauwe knop ‘verwijderen’

Meer hoef je niet te doen om. Eventueel is het goed om de overige applicaties in de lijst nog eens even na te lopen om te zien of er geen anderen tussen zitten waar je niets meer aan hebt of liever niet meer toegang geeft tot je account.

Zo werkt het goedkeuren van applicaties…

De toegangspas (dat moet de afbeelding hier links voorstellen) krijg je altijd te zien zodra je een website of applicatie die niet van Linkedin is, toegang wilt geven tot jouw account. Er staat altijd netjes op vermeldt dat jij degene bent die de specifieke toegang verstrekt aan de betreffende applicatie. In dit geval zou ik dus MyBizCard de gelegenheid geven om Uitnodigingen en berichten te sturen namens mijzelf zodra ik op de grote blauwe knop ‘Allow access’ zou klikken. Dat heb ik maar niet gedaan en raad ik ook af als je niet zeker weet hoe deze applicatie/dienstverlener precies te werk gaat.

Op hun website beschrijven ze dit namelijk erg summier. Ongetwijfeld zal het zo zijn dat je nog altijd zelf een knopje aan moet klikken om een boodschap naar je netwerk te sturen maar hoeveel controle je hierover werkelijk hebt maken ze niet duidelijk op hun website. Dit is al een van de redenen waarom ik het liever niet doe of als het mij heel interessant lijkt eerst uitprobeer met een testaccount.

Toepassing van MyBizCard.co

Op zich is het idee van MyBizCard.co niet heel verkeerd. Laat andere mensen jou beoordelen en krijg dit direct vermeldt op je digitale visitekaartje. Jammer van dit concept is dat de aantal sterren die je krijgt natuurlijk heel relatief zijn. Wie van jouw Linkedincontacten gaat namelijk de moeite nemen om je negatief te beoordelen? Bovendien zullen de beschreven beoordelingen met het gratis account van MyBizCard beperkt zichtbaar zijn. Voor $99 kun je dan wel het Pro-account gebruiken maar is dit het werkelijk waard?

Ik kan er grandioos naast zitten maar volgens mij is dit een heel leuk bedachte toepassing om even snel wat geld binnen te harken maar heeft het niet een heel lang beschoren. Uiteraard ben ik benieuwd of jij hier ook zo over denkt en mag je dit altijd achter laten in een reactie onderaan dit bericht.

 

 

signature
1 Reactie
  1. Jurjen 9 jaar geleden

    ThanX

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?