Manchetknopen van papier zelf maken

Van de week was ik vroeg wakker en kon niet meer slapen want ineens was ik in m’n hoofd manchetknopen van papier aan het ontwerpen…

Nu vind ik het nou eenmaal leuk om daar dan ook even voor te gaan zitten en heb een DIY-instructie gemaakt zodat jij ook zelf manchetknopen kunt maken op basis van dit ontwerp.

papieren-manchetknopen-in-manchet-zelf-maken-DIYpapieren-manchetknopen-in-manchet-achterkant-zelf-maken-DIY

 

Strookjes papier met contrasterende kleuren

Van een aantal gekleurde A4-tjes heb ik strookjes van ongeveer 1cm gesneden en gecombineerd met gewoon wit. Dat vind ik wel goed passen bij m’n overhemden want je ziet tussen de driehoekjes nog heel mooi een wit lijntje verschijnen.

Tip: Pak een wit en een gekleurd velletje papier en vouw deze samen over de lengte dubbel. Snijd vervolgens over de lengte van de in totaal vier laagjes papier een strookje af en je hebt precies gelijke stukken om mee te werken.

papieren manchetknopen zelf maken - DIY

Jouw ontwerp van papieren manchetknopen

Zelf heb ik er nu al een aantal gemaakt van het papier dat ik toevallig in huis had liggen. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan maakt. Ga je ze dan voor jezelf maken om perfect te matchen bij een pak of geef je ze misschien wel weg als vaderdag cadeau?

In een reactie op dit bericht kun je misschien wel verwijzen naar een Instagram die je hebt gemaakt of zet je ze op Pinterest? Tag je mij dan ook in de foto’s of laat je mij in ieder geval even weten waar je ze hebt staan?

signature
4 Reacties
 1. Marlies 10 jaar geleden

  Beste Walter,

  Leuk idee. Ik wilde het gelijk proberen, alleen vanaf de beschrijving hoe je de stroken snijdt, mis ik de instructie. Moet ik ergens op doorklikken? Kijk ik niet goed? Of ben je iets vergeten?

 2. Gerben Gnodde 6 jaar geleden

  Video werkt bij mij ook niet / ik zie hem niet staan…

  • Auteur
   wkort 6 jaar geleden

   Hoi Gerben, het was alweer een tijd geleden dat ik de video maakte. Ik heb ‘m opgezocht en weer bovenaan het artikel geplaatst. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?