Voordat ik ‘m kapot vlieg…AOKFLY RV2306 en Thor 210v2

Ok, nu dan een video nog vóórdat ik weer de kwad aan gruzels vlieg. Die pilaren in de kelder van Gather zijn meedogenloos gebleken…

Sterke drone met 5mm onderplaat

De Thor 210v2 is een frame met 5mm onderplaat die wel tegen een stootje moet kunnen. Overigens blijft het frame en de complete setup nog relatief licht. Zonder lipo, met verder alles er op en eraan, weegt het ding precies 300 gram.

Drone Racing Boodschappenlijst v6

Check hier de complete boodschappenlijst, inmiddels v6, van een super snelle drone racing quadcopter. Prima te bouwen voor beginners door de uiterst simpele All In One F3 flightcontroler/ESC combinatie van Racerstar.

Twee alternatieve drone racing onderdelen

In veel gevallen raad ik je aan om te investeren in een kwaliteits VTX zoals de ImmersionRC Tramp HV. Het kleine apparaatje heeft veel extra features en is qua signaal superieur aan de veel goedkopere alternatieven. Wil je met een budget build beginnen dan kan ik je ook de Eachine VTX03 aanbevelen. Deze functioneert ook uitstekend.

De camera die in dit frame hoort is de Mini variant van de Runcam Of Foxeer. Inmiddels zijn er ook Micro varianten te verkrijgen die nóg kleiner en bovendien lichter zijn. Voor deze micro’s zul je een apart houdertje moeten gebruiken om de camera te bevestigen. Ik noteer ‘m toch maar even als alternatief aangezien ik vanaf nu geen grotere camera’s meer ga kopen dan deze.

Overigens is er op Banggood ook een voordelige combo te verkrijgen van een Runcam Micro en kleine VTX. Let op dat dit gaat om de Runcam Micro Swift (inmiddels is er ook een Swift 2, je merkt het verschil waarschijnlijk niet eens) en de ATX03. Dit videozendertje heeft ook een audio-ingang waardoor je het geluid van je quadcopter naar je goggle kunt zenden…mits je een microfoon aan boord hebt. Die micro fpv-camera heeft er in ieder geval geen, verwacht dus met die combo niet direct geluid van je kwad.

Goede lipo voor Drone Racing

De laatste tijd lopen veel meer racers tegen de grenzen aan van geschikte lipo’s. De setups worden namelijk zo krachtig, dat de lipo’s maar met moeite de juiste power kunnen leveren. Zonder teveel in te gaan op die techniek heb ik hier 3 lipo’s die ik absoluut kan aanbevelen.

Deze drone racing props gebruik ik nu

Het beste kun je natuurlijk één type prop aanhouden om zo consistent mogelijk te vliegen. Ik houd toch ook wel een beetje van testen en kom dan op de volgende drie propellers uit voor een specifieke toepassing. Uiteindelijk kun je ze natuurlijk voor alles evengoed gebruiken, het is maar wat je vliegstijl is en hoeveel jij je wilt aanpassen aan het karakter van de prop.

Jouw volgende build?

Ben benieuwd wat jouw volgende b(r)ouwsel wordt. Heb al van een aantal mensen die mij volgende vernomen dat zij ook deze gaan bouwen. Laat je weten wat jij van plan bent?

signature
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?