Linkedin netwerkactiviteit en broadcast instellen [Privacy Instelling]

Op Linkedin druk je op verschillende manieren een stempel op je profiel. Jij kan zelf bepalen wat jouw netwerk ziet als je bijvoorbeeld iets wijzigt aan je profiel.

Jouw activiteiten worden in een zogenoemde ‘activity feed’ opgenomen. In het Nederlands vertaalt Linkedin dit als jouw ‘netwerkactiviteit’ en vind je terug op je eigen profiel in de rechter kolom. Er zijn zowel instellingen voor het zíchtbaar maken van deze stroom aan informatie en ook specifiek voor het úitzenden ervan. Hierin zit een verschil…het uitzenden maakt jouw activiteiten namelijk ook zichtbaar voor mensen die niet op jouw profiel maar in de stroom aan updates op de homepage van Linkedin kijken en het wekelijkse mailtje ontvangen.

[alert style=’info’ heading=’Update:’]In december 2013 is een update doorgevoerd waarbij de status-updates niet meer op je eigen profiel worden getoond en alleen zichtbaar is op de homepage van Linkedin. Een andere gebruiker kan dus niet meer in de stroom van berichten kijken die door één persoon zijn uitgezonden.[/alert]

instellingen menu linkedin account

Naar privacy instellingen

Als je bent ingelogd op Linkedin zie je helemaal rechtsboven jouw profielfoto staan. Zodra je hier met de muis overheen gaat verschijnt er een klein menu met daarin het menu-item ‘privacy en instellingen’ (of ‘settings’ in het Engels). Klik je hierop dan verschijnt er een pagina waarin je toegang hebt tot alle instellingen van je Linkedin-account.

Halverwege deze pagina, in het tweede blok aan de linkerkant, zie je verschillende tabs die de instellingen categoriseren. In de eerste kolom bij ‘Profiel’ zie je de instellingen ‘Privacy controles’.

instellingen profiel linkedin account

Het zal je wellicht al duidelijk zijn, de eerste gaat over het al dan niet in- of uitschakelen van het uitzenden van jouw activiteiten op Linkedin. De tweede geeft de optie om aan te geven of alleen jij, iedereen op Linkedin, jouw directe connecties of jouw gehele netwerk (1e, 2e, 3e graads connecties + groepsleden) de activiteiten mogen zien die ook op je profiel worden getoond.

Privacy waarborgen

Welke combinatie van instellingen precies goed is voor jouw situatie is lastig te bepalen. Ik geef de voorkeur aan het zo open mogelijk communiceren. In sommige gevallen is dat niet altijd even handig. Bijvoorbeeld niet als je gedurende een langere periode allerlei zaken aan je profiel gaat aanpassen. De updates die naar buiten komen kunnen door netwerkleden als irritant worden beschouwd. De notitie die Linkedin zelf aangeeft dat je wilt voorkomen dat je huidige werkgever een update krijgt als je op je profiel aangeeft een nieuwe baan te zoeken…vind ik een beetje suf. Natuurlijk is de kans kleiner dat-ie het opmerkt maar één keer je profiel bekijken en je bent alsnog ‘de klos’…

Kende jij deze instellingen trouwens al? Misschien dat je in een reactie op dit artikel wilt delen voor welke speciale situatie je de instellingen hebt gewijzigd?

signature
21 Reacties
 1. Jolanda 11 jaar geleden

  Hallo Walter,

  Eindelijke een duidelijk antwoord op één van mijn vele vragen over LinkedIn. Dank daarvoor!

  Vriendelijke groet,

  Jolanda

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi Jolanda, graag gedaan! Als je met nog meer vragen zit over nieuwe media dan mag je ze altijd stellen hoor. Ik kijk dan even wat de beste manier is om jou van een antwoord te voorzien.

   Groet van Walter

   • Jolanda 11 jaar geleden

    Hoi Walter,

    Het is mij denk ik aardig gelukt om mijn LinkedIn profiel aan te maken. Ik wil je echter iets anders vragen. Ik werk als vrijwilliger voor Stichting Dierennood en ik wil voor de stichting een bedrijfsprofiel op LinkedIn zetten en dat heeft wat voeten in de aarde. Hoewel de stichting al bestaat vanaf 2009 is er -wegens tijdgebrek- nooit een profiel aangemaakt. Het is de bedoeling dat de doelstelling van de stichting er op komt te staan. Dat is niet zo moeilijk, die tekst heb ik wel en waarschijnlijk kan ik die ook wel plaatsen. Maar er rijzen vragen als: maak je de pagina in het Engels of Nederlands, het plaatsen van het logo alsmede andere handige tips en tricks.

    Mijn concrete vraag aan jou is: Zou jij de stichting (mij) hierin kunnen adviseren en mee helpen met het opbouwen van het profiel? Daar tegenover kunnen wij, als je dit wilt, jouw naam op de website en in de nieuwsbrief noemen, waardoor je wellicht meer naamsbekendheid krijgt. De nieuwsbrief van de stichting wordt aan ruim 4.000 mensen gezonden en de FB pagina heeft bijna 3.500 vrienden. Er zijn de afgelopen 3,5 jaar 700.000 bezoekers/clicks op de website geweest.

    Als jij laat weten of er mogelijkheden zijn, dan zal ik jou telefonisch benaderen.

    Vriendelijke groet,

    Jolanda Cieraad

 2. Linda 10 jaar geleden

  Hoi Walter,

  Heb een vraag en hoop dat jij me kunt helpen.

  Heb een nieuwe functie en dit wil ik graag laten weten aan mijn connecties. Nu heb ik mijn profiel bijgewerkt maar de activiteiten-broadcasts stonden uitgeschakeld, dus werd de update niet weergegeven. Omdat ik dit wel wilde heb ik vervolgens de broadcasts ingeschakeld maar er verschijnt nog steeds geen update. Vervolgens heb ik mijn nieuwe functie weer verwijderd en weer toegevoegd maar er wordt nog steeds geen ‘congrats’ melding gegeven. Wat doe ik nu fout? Ik neem aan dat ikzelf ook de update op mijn homepagina zie?

  Groet, Linda

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Linda, je zou idd een ‘congrats’-melding op je timeline moeten krijgen. Het kan zo zijn dat Linkedin jouw update echter nog herkende en de trigger niet nog een keer is afgegaan. Dit is erg onduidelijk.

   D’rnet heb ik ook nog even zitten testen en merk dat er sowieso wat verschillen zijn tussen accounts. De triggers reageren niet allemaal even consistent en bovendien zijn bepaalde functies ook niet altijd aanwezig. Ik denk dat dit te maken heeft met de update die Linkedin vorige maand heeft doorgevoerd m.b.t. tot de status-updates (worden niet meer weergegeven op de profielen).

   Om het ‘probleem’ verder te analyseren ben ik benieuwd naar het volgende, wil je me daarbij helpen?

   1. Zie jij het volgende: Op de homepage, rechts bovenaan de timeline, heb je de mogelijkheid om de statusupdates te sorteren en te filteren. Zie jij daar ook ‘Profielen’ tussen staan?
   2. Heb jij de samenvatting van je profiel ingevuld?
   3. kun je aangeven wat jouw profielsterkte is? Dit wordt op je profiel, onderaan in de rechterkolom weergegeven in een circel.

   Tijdens het testen merkte ik namelijk op dat de profielsterkte een erg belangrijke factor is voor de triggers! Ik ben erg benieuwd.

 3. AO 10 jaar geleden

  Hoi Walter,
  Ik heb precies hetzelfde probleem als Linda. Ik heb aangevinkt dat mijn netwerk mijn updates/veranderingen kunnen zien, maar als ik dan een verandering aanbreng of een nieuwe functie toevoeg, dan is dit niet zichtbaar voor anderen in activity feed. Ik zie dit zelf ook niet terug. Ik heb jouw stappen gevolgd en zelfs als ik kijk bij ‘your updates’ zie ik niet de laatste wijzigingen die ik heb doorgevoerd, alleen als ik een nieuwe connectie met iemand heb gemaakt.
  Best wel vervelend, want ook ik wil graag mijn netwerk laten weten dat ik een nieuwe baan heb.
  Weet jij een oplossing hoe dit toch zichtbaar is?

  Alvast bedankt!

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   We zijn er achter gekomen dat het (waarschijnlijk) te maken heeft met het feit dat het onderdeel ‘samenvatting’ van je Linkedinprofiel nog niet is ingevuld. Dat was bij Linda in ieder geval het geval. Het duurde ook nog even totdat de update op de homepage verscheen, die zie je dus niet zo snel als dat je bijvoorbeeld handmatig een statusupdate plaatst.

 4. AO 10 jaar geleden

  Oja, mijn profielsterkte is sterk.

 5. Jacqueline 10 jaar geleden

  beste Walter,

  Ik zie op mijn startpagina ineens een update van iemand, die ik ooit, 2 jaar geleden, in mijn netwerk had, maar nu niet meer. Hij is er zelf uitgestapt, al weet ik niet waarom. De update is niet geliked en er is ook niet op gereageerd door iemand uit mijn netwerk. Weet jij wat de reden kan zijn, dat ik toch zijn update kan zien?

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Dat is wel heel apart Jacqueline. Daar heb ik ook nog niet eerder iets over vernomen dus een kant en klaar antwoord moet ik je helaas schuldig blijven.
   Weet je 100% zeker dat het geen connectie meer van je is?
   Delen jullie misschien toevallig nog een groep of volg je zijn bedrijf?
   Heb je zijn profiel ooit ‘opgeslagen’ (premium functie)?

   Het blijft een beetje gissen want ik heb er dus nog nooit van gehoord. Lijkt me leuk om er achter te komen wat het kan zijn en of het nog vaker voorkomt.
   Vaak komt het er dan wel op neer dat het ‘gewoon maar’ een bug is…die dan door Linkedin even opgelost moet worden.

   Ben benieuwd naar je reactie. Groet van Walter

   • Jacqueline 10 jaar geleden

    Hoi, Ik weet heel zeker dat hij geen connectie meer is, ga ik met de muis op zijn naam dan zie ik duidelijk het 2tje achter zijn naam staan, we delen geen groep, ik heb nooit ene premium functie gehad of zijn profiel opgeslagen. Wel 14 contactpersonen gedeeld, maar volgens mij krijg je dan niet zomaar zijn updates te zien. Intussen hebben 2 contacten van mij op zijn update gereageerd ( dat was eerst dus niet zo) , dus is het nu logisch dat hij op mijn prikbord verschijnt. Het is me nooit eerder opgevallen dat ik updates zie van 2e graadscontacten. Ik ga er eens beter op letten 🙂 Bedankt voor je reactie.

 6. Renske 10 jaar geleden

  Beste Walter,

  Met veel belangstelling heb ik je artikel gelezen. Helaas zit ik ook met het probleem dat mijn nieuwe baan niet opgenomen wordt in de activity feed. De afgelopen maanden had ik de activiteiten broadcasts uitgeschakeld in verband met solliciteren. Inmiddels heb ik een baan gevonden en wil graag dat deze update zichtbaar is in het nieuwsoverzicht. Dus heb ik de activiteiten broadcasts weer ingeschakeld.. Echter wordt mijn nieuwe baan niet opgenomen in het nieuwsoverzicht (de congrats melding). Ook wanneer ik alleen de optie mijn eigen updates selecteer staat er geen melding van mijn nieuwe baan. Nieuwe connecties en lidmaatschap van groepen wordt echter wel weergegeven.

  Ik heb mijn samenvatting ingevuld, ook nog bewerkt. Verandert niks.
  Mijn profielsterkte is expert.
  Ik heb inmiddels diverse keren in en uitgelogd, wachtwoord veranderd, de baan toegevoegd en verwijderd.
  Deze activiteiten heb ik allemaal ondernomen tussen maandagavond en vandaag.

  Kun jij wij wellicht helpen? Ik zou graag weten waar het probleem zit.

  Bij voorbaat dank,
  Renske

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Renske, excuus voor de late reactie…die van jou was me even ontglipt.
   Heb je inmiddels al wel de felicitaties van Linkedin gekregen voor je nieuwe functie? Zoals je het nu beschrijft voldoe je namelijk wel aan de voorwaarden en blijft het idd vaag waarom de melding voor jou niet verschijnt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je ‘m gemist hebt of dat de meldingen heel laat werd vertoond.

   Ben benieuwd. Laat je het me nog even weten? Groeten van Walter

   • Renske 10 jaar geleden

    Beste Walter,

    Het is nog steeds niet gelukt.
    Ook heb ik nog geprobeerd om in februari de baan van linkedin te verwijderen, 1,5e week zo gelaten en in maart (met nieuwe datum) de baan er weer op te zetten. Dat is inmiddels een week geleden. Tot op heden geen congrats melding gekregen, geen vermelding in het nieuwsoverzicht, ook niet wanneer ik filter op mijn updates.

    Heb jij enig idee wat ik nog kan proberen?

    Hartelijke groet,
    Renske

    • Walter Kort 10 jaar geleden

     Hpi Renske,

     hmmz, apart zeg. Weet je ook zeker dat als je op jouw activiteiten filtert, je ook de volgorde op meest recent hebt gezet, zodat je ze in de juiste a-chronologisch volgorde ziet?

     Linkedin geeft zelf aan dat het wel tot een dag kan duren voordat zo’n update verschijnt.

     Je geeft zelf aan dat je profiel (incl. samenvatting) helemaal is ingevuld. Eerder is gebleken dat dit ook een must is. Heb je misschien ook een profiel aangemaakt in een andere taal waar dit nog niet het geval is?

     Ik tast een beetje in het duister aangezien alle opties zoals je stelt…goed staan. Eerder is gebleken dat er nogal wat bugs te bespeuren zijn in Linkedin…mogelijk lopen we daar nu weer tegenaan.

     • Renske 10 jaar geleden

      Beste walter,

      Wanneer ik op mijn updates filter zie ik niks. Ik heb de laatste tijd buiten die update van nieuw werk geen veranderingen aangebracht. Er komt dus geen rijtje met updates in beeld.

      Ik heb 1 profiel. In dat profiel wissel ik wel de nederlandse en engelse taal af, maar de instelling staat gewoon op 1 taal.

      Ik heb werkelijk geen idee hoe dit kan. Jij had eerder ook aangegeven dat linkedin e.a. onthoudt. Ik had de baan in eerste instantie toegevoegd toen de broadcastinstellingen nog op uit stonden. Dus toen ik die instelling op aan heb gezet en opnieuw de baan heb toegevoegd herkende hij deze nog, en kwam er dus geen trigger voor een congrats melding. Echter heb ik in februari de baan verwijderd en deze 1,5 week later in maart (andere maand) weer toegevoegd; nog steeds geen congrats melding. Het enige wat ik nog kan bedenken als oorzaak is dat linkedin een erg goed geneugen heeft.

      Groet,
      Renske

     • Walter Kort 10 jaar geleden

      Hoi Renske,

      Linkedin zelf is zelf niet heel duidelijk over dit soort updates en er zijn ook wat instellingen die zich hierin tegenspreken (heeft o.a. te maken met groups-activiteiten).
      Ik denk eerlijk gezegd dat hetgeen je als laatste stelt het meest logische is…al klopt het natuurlijk niet…maar dit soort bugs kunnen er nu eenmaal voorkomen. Helaas valt daar dan weinig aan te doen.

      Voornaamste is natuurlijk dat je het naar je zin hebt met je nieuwe functie 🙂 Al goed ingewerkt?

      Groeten van Walter

 7. pieter vermunt 10 jaar geleden

  Hoi walter,
  Het delen van updates van anderen kan ik soms alleen aan iedereen doen en heb dan geen keuze om dat voor individuele personen te doen of groepen. Heb jij een idee waarom het popup menu de ene keer wel die keuze geeft en een andere keer niet. Dank alvast
  Pieter

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Pieter,

   Kun je me een voorbeeld geven van een site waarbij dit het geval is? Zelf ben ik het namelijk nog nooit (/nooit meer) tegengekomen en denk dat het dan ook te maken heeft met een verouderde plugin.

   Ben benieuwd naar je reactie. Groeten van Walter

 8. Kirsten Veerman 9 jaar geleden

  Dag Walter,

  Ik kom jouw site tegen nadat ik aan het zoeken was waarom mijn samenvatting niet zichtbaar is op LinkedIn terwijl als ik mijn profiel wil bewerken ik wel gewoon min samenvatting tegenkom. Deze is alleen niet zichtbaar voor een ander. Dit terwijl ik mijn pagina op openbaar heb staan… Ik snap r niets van.. Heb jij een idee?

  Hartelijke groet, Kirsten Veerman

 9. Hannie Schrijver 7 jaar geleden

  De settings van LinkedIn zijn inmiddels dusdanig veranderd dat ik helaas niet uit de voeten kan met uw toch duidelijke verhaal. Het is me nog niet gelukt om de activity broadcasts uit te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?