Knap staaltje timmerwerk…zonder spijkers

Zit je te stressen omdat je de deadline moet halen voor een of andere social media-campagne…bekijk dan even deze video en stel je gerust dat er ook nog vaklui bestaan die met reusachtige kalmte de meest fijne constructies ontwerpen om houten balken zó aan te laten sluiten dat ze zonder stalen spijkers hele huizen in elkaar kunnen zetten.

Deze video’s kwam ik tegen via een kort artikel op SPLOID waar ze zich ook zo verwonderen over dit eeuwenoude Japanse timmerwerk.

Ik kan uren naar dit soort video’s kijken, als het moet. Deze vaklui hebben overigens heel slim een YouTube-kanaal opgezet waar ze nog meer van hun werk presenteren in eenvoudige video’s. Wat ze zeggen en er allemaal bij schrijven, daar heb ik geen weet van. Een van de weinige Engelse zinnen die ze hebben opgeschreven stelt:

“Young people grew up, I hope that the technology is going to be inherited”

signature
4 Reacties
 1. Hugo 9 jaar geleden

  Hoi Walter,

  Dank voor het delen! Als wanabee-meubelmaker vind ik dit ook altijd prachtig om te zien. Hoop met deze vaklui dat deze technieken inderdaad overgegeven worden. Gelukkig hoeven we voor vakmensen niet helemaal naar de andere kant van de wereld. Vorige week zag ik op de Bouwbeurs in Utrecht ook een “schuur” helemaal gemaakt van klassieke verbindingen. Gemaakt door Assinkhout. Zie http://assinkhout.nl/details/verbindingen/. Geen filmpjes, maar wel prachtige plaatjes!

  Vriendelijke groet,
  Hugo

  • Walter Kort 9 jaar geleden

   Mooi om te zien dat die vakmensen inderdaad ook gewoon in Nederland zijn! En wat betreft jouw praktijk…wat voor meubels maak je? Zijn ze ook online te bewonderen? Groet van Walter

 2. Hugo 9 jaar geleden

  Nou “bewonderen”…. Ik schreef wanabee-meubelmaker hè. Ik ben (nog) een amateur. Oké dan… ze zijn te zien op elementinterieur.nl.

  Groet, Hugo

  • Walter Kort 9 jaar geleden

   hahah maar Hugo, “Een jong, enthousiast en creatief bedrijf”, da’s toch hoe een professional zich presenteert 😉
   Heb je nu vooral mooie meubels kunnen maken voor familie en vrienden? En zou je misschien meer klanten willen?

   Groet van Walter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?