Instagram foto’s in Facebook album

Met je smartphone op zak maak je tegenwoordig van alles en nog wat leuke kiekjes. Zelf gebruik ik regelmatig Instagram als app op m’n iPhone. In dit artikel ga ik niet helemaal beschrijven hoe leuk deze app is en hoe het precies werkt. Wel wil ik graag de vernieuwde koppeling met Facebook toelichten.

Het is altijd al mogelijk geweest om de foto’s (voorzien van een mooie filter) direct te delen op meerdere platforms. De foto kwam tot het begin van dit jaar dan netjes in de timeline op Facebook te staan als je dat wilde. Hoe fijn was het geweest als deze foto’s ook allemaal netjes in een album worden opgeslagen? Vanaf nu is dat dus ook zo!

Al je Instagram foto’s in Facebook album

Elke keer als je nu een “instagrammetje” maakt en deelt op Facebook komt deze in het album “Instagram Photos” terecht.

Ik merkte onlangs op dat dit album automatisch is aangemaakt en nergens een functie is om dit tegen te gaan. Nu maak ik me daar even geen zorgen om aangezien het een welkome functie is. Al mis ik de foto’s die ik vóór het begin van dit jaar heb gemaakt.

Instagram geeft zelf aan dat je de foto’s via de iPhone app 1-voor-1 opnieuw kunt delen op Facebook…dat is natuurlijk veel te omslachtig als je ze gewoon allemaal in dat album wilt hebben.

Daar is een app voor – InstaFB

[box type=”note” border=”full”]Helaas, InstaFB is een service die niet meer bestaat.[/box]

Door te surfen naar InstaFB.com en deze toepassing specifieke toegang te verlenen tot zowel jouw account op Facebook als Instagram, kunnen al je instagram foto’s in één keer in een zelfgekozen album laten importeren.

Afhankelijk van hoeveel foto’s je hebt gemaakt duurt het een paar minuten totdat ze allemaal van Instagram zijn overgezet naar het Facebook album.

Eerder maakte ik een video-instructie over het verplaatsen van foto’s naar een ander Facebook album. Handig voor als ze nog niet in de juiste map staan of net zo’n pietje precies bent als ik…en alles tot in de puntje geordend wilt hebben.

Toegang van app op Facebook ontzeggen

De truc van dit soort apps is dat je ze altijd toegang geeft tot de gegevens van jouw accounts. Niet altijd is het noodzakelijk om dit in lengte van dagen te blijven delen met derden waarvan je in zeker opzicht niet weet wat ze ermee willen/kunnen doen. Daarom heb ik ook na het importeren van de foto’s gelijk deze app de toegang tot m’n account ontzegd. Immers handelt Instagram dit vanaf nu zelf, geheel automatisch, af.

 1. Login op je Facebookaccount
 2. Klik helemaal rechtsboven (in de blauwe balk) op het driehoekje dat naar onderen wijst
 3. Vervolgens klik je op accountinstellingen
 4. Aan de linkerkant van de pagina zie je nu als vierde items “Apps” staan, klik hier op
 5. Een lijst met alle apps die jij toestemming hebt gegeven verschijnt
 6. Klik in de lijst bij “Instagram Transfer” op het knopje bewerken en vervolgens op het knopje “App verwijderen”

De instellingen om je privacy op Facebook te waarborgen zitten niet zo ingewikkeld in elkaar, toch?

Toegang van app op Instagram ontzeggen

Voor Instagram kun je op een soortgelijke manier de toegang van andere apps ontzeggen. Volg hiervoor onderstaande stappen op.

 1. Surf naar www.instagr.am
 2. Scroll vervolgens helemaal naar beneden en zie daar in het midden de link “Edit Account”
 3. Klik je hierop en log in met de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord
 4. Eenmaal ingelogd scroll je weer helemaal naar beneden en klik op “Manage applications”
 5. Eén klik op “Revoke access” onder de regel van InstaFB en de toegang is ontzegd

Vond je deze laatste stappen de moeite waard om te doorlopen? Laat anders even een reactie achter onderaan dit artikel. Ik ben erg benieuwd hoe jij aankijkt tegen het gebruik van dit soort apps.

signature
14 Reacties
 1. Robert 12 jaar geleden

  Heb je ook enig idee hoe je de privacy van het “Instagram Photos” album kunt instellen? Anders dan andere albums geeft facebook aan dat je het per foto kunt instellen, maar dit kan ik nergens terugvinden.

  • Auteur
   Walter Kort 12 jaar geleden

   Hoi Robert,

   Omdat het album met o.a. de foto’s van Instagram automatisch is gegenereerd (door de app), kun je aan het album niets veel doen. Zoals de aanwijzing je liet weten is het mogelijk om per foto (achteraf) te bepalen wie het ‘instagrammetje’ mag zien. Hier mijn extra aanwijzingen voor jou:

   1. Klik het album ‘Instagram Photo’s’ open
   2. Klik op de foto waarvan je de privacy wilt aanpassen
   3. Je ziet de foto nu zoals andere het ook zien met zo’n donkere achtergrond en gegevens aan de rechterkant
   4. Bovenin zie je jouw eigen avatar, naam en naast de datum waarschijnlijk een twee grijze poppetjes of een wereldbolletje
   5. klik je op dat kleine pictogrammetje dan kun je de privacy aanpassen voor dat instagrammetje

   Wil je dat de foto’s en berichten van Instagram (en een heleboel andere apps) standaard met een bepaalde mate van privacy worden gepubliceerd dan moet je eens kijken bij de instellingen voor app-instellingen. Als je in bovenstaand artikel het stukje bij “Toegang van app op Facebook ontzeggen” volgt zie je bij de instellingen voor de app stukje “Berichten namens jou:”…de keuze is aan jou.

   Ben benieuwd of ik je met deze reactie op jouw vraag weer een stukje verder heb geholpen. Zou je me het willen laten weten?

   Groeten van Walter

 2. lpb 11 jaar geleden

  InstaFB.com is op zwart gegaan helaas… Zijn er nog alternatieven, behalve ze handmatig te uploaden?

  • Auteur
   Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi Lourens,

   Jammer dat InstaFB.com op zwart is gegaan he…
   Een alternatief die precies hetzelfde doet heb ik niet kunnen vinden. Zonder dat je alle foto’s één voor één moet aantikken en opnieuw kunt delen is er ook de volgende optie:
   1 – Gebruik http://instaport.me/export
   2 – Download het ZIP-bestand dat je voorgeschoteld krijgt met daarin al jouw instagrammetjes
   3 – upload deze foto’s nu op de gebruikelijke manier, in en bulk of selectie, naar Facebook

   Veel succes, groet van Walter

 3. Angela 11 jaar geleden

  Hallo,

  Hoe kan ik foto’s uit de map Instagram verplaatsen. Of lees ik hier overheen?

  • Auteur
   Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi Angela,

   Helaas is dit niet mogelijk. Albums die automatisch zijn aangemaakt door apps (als Instagram, FourSquare of RunKeeper) zijn heel beperkt te bewerken. Het enige dat je kunt doen is de privacy-instellingen aanpassen en per foto de gegevens als plaats, tags en berichtje. Evt. kun je de foto downloaden en opnieuw uploaden in een andere map.

   Heb je zo voldoende informatie? Als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust.

 4. Vesile 10 jaar geleden

  Ik weet dat Facebook de Instagram foto’s nu in een apart gedeelte op het Facebook profiel plaatst.

  Maar als ik een Instagram foto plaats op Facebook dan zet hij hem meteen in die aparte map, zonder die eerste te tonen op mijn tijdslijn.

  Ik bedoel, mijn vrienden kunnen niet zien dat ik een Instagram foto op Facebook geplaatst heb.

  Is daar iets aan te doen ?

  • Auteur
   Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Vesile,

   Heb je gekeken of je de privacy-instellingen van Instagram op Facebook niet te beperkt hebt ingesteld? Je kunt dit even checken en aanpassen o.a. via instellingen -> accountinstellingen -> apps. Zoek ik die lijst de app Instagram op en kies voor bewerken. Daar kun je de zichtbaarheid van de app instellen.

   Ben benieuwd of dit je helpt. Laat je het even weten? Groet van Walter

 5. Frederique 10 jaar geleden

  Is het ook mogelijk dat je de Instagram foto’s verplaats naar de foto-map tijdlijnfoto’s en vervolgens de instagram map verwijderd? Zodat al je foto’s bij elkaar staan.

  • Auteur
   Walter Kort 10 jaar geleden

   Hallo Frederique, wat jij wil is helaas niet mogelijk. Het album tijdlijnfoto’s kan alleen beïnvloed worden vanaf de tijdlijn of vanuit het album zelf. Er iets aan toevoegen vanaf een ander album kan dus niet.
   Een optie voor jou is het downloaden van al je Intagrams en vervolgens in het album Timeline uploaden waarbij je de publicatie op de timeline tijdelijk uitschakelt.
   Dit is wel redelijk omslachtig.

   Je kunt vanaf nu ook je Instagrammetjes niet meer delen met Facebook via het knopje in de app maar dit overlaten aan een service als IFTTT.com.
   Daar kun je een geautomatiseerde formule bouwen die automatisch al de plaatjes die je vanaf dat moment op Instagram zet, automatische op je FB-timeline zet. Een zelfde soort recept (zoals ze het bij If This Than That noemen) kun je ook maken voor heel veel meer toepassingen.

   Laat je me weten wat je gaat doen? Ben benieuwd. Vriendelijke groet van Walter

 6. Karin 10 jaar geleden

  Niet al mijn instagram foto’s die ik op de tijdlijn post (aangevinkt via instagram zelf), zijn terug te vinden in de fotomap Instagram van mijn FB-profiel – ik kom er maar niet achter waar dat aan ligt, iemand mogelijk enig idee??? als je doorklikt naar instagram zelf dan zijn ze wel weer zichtbaar – vreemd toch?!

  • Auteur
   Walter Kort 10 jaar geleden

   Inderdaad vreemd, Karin. En komen ze wel op je Facebook tijdlijn te staan? Een hele tijd terug waren er nog wel bugs in die connectie tussen de twee accounts maar daar heb ik, tot aan jouw berichtje, niets meer van gehoord. Heb je al geprobeerd connectie opnieuw te maken via de app?

 7. Chantal 9 jaar geleden

  Als je een foto via instagram op facebook plaatst en na een tijdje je instagram profiel verwijderd, blijft de foto dan nog op facebook staan of wordt hij op facebook ook verwijderd? Zo ja, is er dan geen mogelijkheid om deze weer ergens terug te vinden op je facebook account?

 8. carolien 5 jaar geleden

  Hoi!
  Ik heb al heel lang een Facebook-pagina waar ik foto’s op post.
  Ik zou graag de hele tijdlijn met alle foto’s in 1 keer willen overzetten naar mijn nieuwe instagram-account. Kan dat ook? Dus van FB naar Instagram?
  Of kan het alleen van Instagram naar FB?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?