Het alternatief voor TweetDeck

Er zijn verschillende vervangers voor TweetDeck. In dit artikel bespreek ik het beste alternatief.

TweetDeck Air Logo alternatiefIk zal er kort over zijn. Als je de afgelopen jaren fan was van TweetDeck en de melding hebt gekregen dat je de nieuwste versie moet gaan gebruiken, stap dan over op HootSuite.

Hootsuite is het alternatief voor TweetDeck. Jij bent gewend om meerdere accounts van verschillende platforms te beheren, toch? De nieuwste versie van de door Twitter zelf uitgebrachte software TweetDeck ondersteund dit niet meer. Nu kun je alleen nog maar twitteren, verschillende stromen aan informatie volgen in de verschillende kolommen en dat is het.

HootSuite is doorgegroeid

Misschien moet je even wennen, net zoals ik dat deed toen ik overstapte. Je komt nu via je webbrowser bij het overzicht van de verschillende kolommen met tweets en hebt linksboven de mogelijkheid om berichten de wereld in te sturen.

Daarbij kun je gebruik maken van een heleboel handige functies die de oude TweetDeck niet eens had!

 1. Kolommen onderverdelen in verschillende tabs om zo de stromen aan informatie te categoriseren
 2. Berichten automatisch inplannen. HootSuite weet namelijk wanneer de meeste mensen actief zijn en zal het juiste moment voor die dag kiezen.
 3. Handige statistieken. Deel je links die automatisch verkort worden door HootSuite dan kun je op gezette tijden analyses hierop doorvoeren.

Zodra je wat langer met HootSuite bezig bent ga je nog meer handige functies ontdekken als het beheren van je lijsten, extra apps die je kunt toevoegen en handige opties voor betaalde accounts. Je hebt dan ook de mogelijkheid om samen te werken in teams en verschillende conversaties toe te wijzen aan specifieke leden.

Jouw favoriete alternatief voor TweetDeck?

Er zijn nog heel veel meer apps en websites die de mogelijkheid aanbieden om te twitteren. Ik heb er veel geprobeerd maar geen een is te vergelijken met de gratis software waar velen effectief mee hebben leren twitteren. Als jij nog niet helemaal overtuigd bent van HootSuite als alternatief voor TweetDeck, laat je dan even weten welke je nu precies op het oog hebt en waarom je twijfelt? Dat is heel eenvoudig even in een reactie onder dit artikel te plaatsen, toch?

signature
6 Reacties
 1. Robin 10 jaar geleden

  Leuk bericht maar als je er iets meer mee wil dan standaard dan moet je grof voor betalen.

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   He Robin,

   Dat ‘grof betalen’ is wel behoorlijk relatief toch? Ligt er helemaal aan wat je ermee wilt (verdienen). Met het gratis account komt een individu heel ver en als je meer wilt, vind ik het juist fijn van HootSuite dat je zo flexibel kunt opschalen.

   Laatst had ik een gesprek over een social media dashboard dat start met 5 users voor €1000 per maand. Wat denk je daar dan van Robin 😉

 2. Walter Kort 10 jaar geleden

  Goedkoop is het zeker niet Robin, dat ben ik met je eens maar écht, als je het daadwerkelijk gaat vergelijken met tools die al die pro-functies hebben zoals HootSuite…en goed op een rij zet wat je werkelijk nodig hebt (ook in tijden dat je als bedrijf gaat groeien met de activiteiten) dan is het echt wel betaalbaar en ineens niet meer zo duur. En dan even on-topic…;) als alternatief voor TweetDeck heb ik echt geen completere tool kunnen werken, jij?

 3. Robin 10 jaar geleden

  Dank voor je snelle reactie,

  En daar zit nu het punt, als je wilt starten met je activiteiten maar je verdien model is nog 0,- dan zoek je nog in de relatief goedkope pakketten en is pro met een aantal users, stel 5, niet te doen ten opzichte van tweetdeck. Aan de andere kant zijn er wel alternatieven maar die bieden idd niet dat stukje wat je eigenlijk wilt. Ofwel in die zin ben je dan terug bij af 😉

  In die zin heb je zeker een punt 😉

  Robin

 4. Wilma 9 jaar geleden

  Hallo Walter,

  Even een vraag. Net een nieuwe mobiel gekocht en dus de apps opnieuw installeren. Tot mijn schrik zat Tweetdeck, wat ik al lang gebruik op pc en mobiel, niet meer in de app-store. Ik heb nu Hootsuite op mijn mobiel gezet, maar wat ik minder fijn vind aan Hootsuite ten opzichte van Tweetdeck, is dat je op Tweetdeck afbeeldingen in de tweets zag en linkjes die al geopend waren. Bij Hootsuite moet je voor elke link of afbeelding in een tweet doorklikken. Dat is dus een extra handeling. Of kan ik dat via instellingen aanpassen? Ik hoor het graag.
  Dank voor je reactie.

  Groeten,

  Wilma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?