Gastcollege Ondernemen + Social Media = Green Marble

Zo kan het gaan…via het netwerk komen een paar studenten op bezoek die starten met ondernemen en vragen hebben over social media. Ik heb ze ongeveer een half jaar geleden uitgelegd hoe zij die tools nu goed in kunnen zetten om de onderbroeken te gaan verkopen, dat waren ze namelijk van plan. Het groepje van 6 hippe gasten waren natuurlijk zelf de perfecte online ambassadeurs dus zo moeilijk was dat niet!

Met die studenten gaat het vast uitstekend in het nieuwe schooljaar. Nu is het tijd voor een nieuwe lichting studenten/ondernemers die klaar worden gestoomd tijdens een intensieve week, MKBproof.

Het contact met de docent dat via die studenten was ontstaan heeft via Linkedin goed standgehouden want net toen het nieuwe schooljaar van start ging werd ik gevraagd om op 10 september in de ochtend een gastcollege wilde geven over het ondernemen en natuurlijk het gebruik van social media. Leuk!!

Deze ochtend was ik bijna verzopen op weg naar het schoolgebouw van INHOLLAND Haarlem. Jeumig, wat was het weer herfst. Gelukkig kwam ik redelijk netjes aan waar de groep van 30 studenten al helemaal klaar zat (da-is overigens niet altijd het geval…)

Mijn presentatie met Prezi

Mijn presentatie duurde ongeveer een uur en werd ondersteund met onderstaande Prezi. Lees je dit en ben je een van de studenten die er bij was tijdens het college dan weet je wat ik er allemaal bij heb verteld. Ben je heel benieuwd wat ik hier bij heb verteld omdat je niet bij het gastcollege was…dan moet je dat ‘s aan mij vragen!

Green Marble van Erno Pickee

Na afloop van het gastcollege was er toch ook wel weer even een interessant gesprek. Het was goed om met de docent na te praten die ik voorheen nog nooit in het echt had ontmoet. We gingen nog door over onderwerpen als ‘vertrouwen’, ‘iemand aardig vinden’ en ‘ervaringen delen en risico mijden’. Goeie stof om over na te denken, het blijft inspireren hoe ook dit op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden!

Wat ook super inspirerend is, is het verhaal achter de groene knikker. De docent Erno Pickee gaf mij namelijk een ‘Green Marble‘ omdat hij mij integer vind. Het is een beetje lastig om dit gevoel over een persoon concreet te beschrijven (ik vind dat ook niet zo nodig, eigenlijk), hoe mooi is het dan om in de vorm van een klein knikkertje met een specifieke kleur dit te symboliseren.

Overigens blijft de Green Marble ‘slechts’ een gebaar en niet een knikkertje om te houden. Degene die ‘m ontvangt heeft ook de opdracht gekregen om ‘m door te geven aan iemand die hij of zij ook integer vindt.

Let goed op…ik heb er maar ééntje gekregen, krijg jij ‘m bij ons eerst volgende ontmoeten niet zomaar in je hand gedrukt dan kan het natuurlijk zo zijn dat-ie al vergeven is 😉 Vind je een vriendelijk handdruk dan ook goed?

signature
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?