FPV-racing op Hageveld in Heemstede

Dit weekend was perfect op met de quadcopters te gaan racen. Op zaterdag vlogen we met een clubje gasten uit de buurt in een park in Schalkwijk én moesten we op zondag ook naar buiten met volgeladen lipo’s over het grasveld van Hageveld te sjezen.

Bonka Power 4S 1300mah 65C

Eindelijk kon ik weer even ‘vol gas’ en de nieuwe lipo’s van Bonka Power op hun donder geven. 4S 65C 1300mah houdt het lekker uit hoor! Ik heb het verschil met de 45C nano-tech van Turnigy nog niet direct gemerkt. Ik was meer even lekker aan het genieten van de cruise die gemiddeld ongeveer 3 minuten duurde.

Betaflight 2.1.5 met AIR MODE

Alle software op m’n quadcopter had ik voor het weekend op de laatste versies geflashed. Zo ook de flightcontroler met Betaflight 2.1.5. De nieuwste functie genaamd AIR MODE stond natuurlijk ook aan!

Wat is dat heerlijk vliegen zeg! Over het gehele throttle bereik zijn de PID-instellingen optimaal en blijft de quadcopter heel stabiel. ‘Omvallen’ als je throttle helemaal naar achter gooit is er niet meer bij evenals de enorme vibraties bij het naar beneden duiken.

Ik weet overigens niet zeker of dat laatste nou ook komt door de AIR MODE of omdat de PID’s op default al zo verrekte goed zijn! Ik heb er in ieder geval niets aan getuned.

Camera onder een extreme hoek

Ik kwam er dus nu pas achter dat ik eigenlijk nog helemaal geen filmpjes had gemaakt met de Dquad iniminiH waarbij ik ook echt even goed hard (recht voorover) heb gevlogen. De enige beelden waren nog in Sporthal Groenendaal, daar ging ik nog niet zo hard…

Nu ik dus even goed die linker duim heb kunnen strekken ga ik mij eens storten op een nieuwe 3D geprinte mount voor de actioncam. Deze moet nu echt onder een serieuze hoek komen te staan, want in de video is nu wel heel veel gras te zien, vind je ook niet!?

signature
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?