Foto’s verplaatsen op Facebook

Op Facebook kun je ook je foto’s verplaatsen. Als je mooie momenten met je vrienden wilt delen, dan zet je daarvan natuurlijk de foto’s op Facebook. Ik houd het graag netjes en orden ze daarom ook in verschillende albums.

Bij het uploadproces van nieuwe foto’s maak je automatisch een nieuw album aan, tenzij je al in een album zit en daar op de knop ‘foto’s toevoegen’ klikt. Wil je bepaalde foto’s verplaatsen naar een ander album, volg dan onderstaand instructiefilmpje dat ik heb gemaakt.

 

Automatisch gegenereerde albums

Inmiddels is het ook mogelijk om foto’s te verplaatsen vanuit albums die zijn toegevoegd door andere apps als Instagram en FourSquare. Ook is het mogelijk op foto’s van de tijdlijn naar specifieke albums te verplaatsen. Gelukkig blijven daarbij nu ook de reacties en ‘vind ik leuks’ behouden maar let wel op dat je de foto’s niet meer terug kan plaatsen in die speciale albums.

Let op, het is niet mogelijk op verplaatsingen door te voeren vanuit ‘Profielfoto’ en ‘Omslagfoto’.

Foto’s gekopieerd.

Als je een foto ná het uploaden hebt gemarkeerd als profielfoto of voor de omslag van de tijdlijn (die grote foto in de nieuwe weergave van je facebookprofiel) dan wordt deze automatisch gekopieerd en blijft het origineel behouden in het oorspronkelijke album.

Ik ben benieuwd wat je van deze instructies vindt. Heb je er iets aan gehad?

signature
130 Reacties
 1. Josje 12 jaar geleden

  Helder filmpje, maar hoe werkt dit met het album ‘uploads vanaf je telefoon’? Ik krijg die alleen per stuk verplaatst en moet dan steeds weer wachten tot ik de volgende kan aanklikken (het gaat om een stuk of 50, dus best veel werk!)

  • Walter Kort 12 jaar geleden

   Hoi Josje,

   Inmiddels heeft Facebook de manier van albums bewerken weer gewijzigd en is het jammer genoeg niet mogelijk om een hele rij foto’s in een keer te verplaatsen…

   Je zou evt. kunnen kijken naar de mogelijkheid om al de foto’s te downloaden en weer opnieuw in een apart album te uploaden. Je bent dan alleen je berichtje, likes en reacties bij de foto’s kwijt.

   Ik zou overwegen om toch maar een middagje te gaan klikken. Veel succes!

   • Luuk 11 jaar geleden

    hoe verplaats je foto’s van het album “uploads van je telefoon” . Krijg dit niet voor elkaar. weet ook niet hoe het per stuk moet?

    • Walter Kort 11 jaar geleden

     Hoi Luuk, dat kan helaas niet. Albums die automatisch zijn gegenereerd kun je niet aanpassen. Het enige dat je kunt doen is de foto downloaden en in een gewenst album weer uploaden…de likes en reacties komen dan alleen niet mee natuurlijk.

 2. Gerina 12 jaar geleden

  Ik kan mijn foto’s uit mijn album uploads van telefoon niet verplaatsen naar een ander album. Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen?

 3. Mark 12 jaar geleden

  Bedank voor het plaatsen van het filmpje. Ondanks dat FB inmiddels wat is veranderd staan de verplaats opties nog ongeveer op dezelfde plek weggestopt. Heb die nu gevonden! Dank!

 4. Cor van Griensven 11 jaar geleden

  Ben admin van een groep waarin ik albums heb aangemaakt.
  Kan geen foto’s verplaatsen in door mij aangemaakte albums.
  In het verleden geen problemen mee gehad.

  • Pauline 11 jaar geleden

   Hoi,
   Ik zoek overal naar het antwoord op de volgende vraag.
   Hoe krijg ik binnen mijn groep op Facebook mijn bijna 4000 foto’s gesorteerd in mapjes .
   Ik heb geen idee hoe ik mapjes/ albums kan maken)
   Nu zie ik in jou vraag staan dat je albums hebt aangemaakt.
   Zou je dat met mij willen delen?
   Groetjes van Pauline

   • Walter Kort 11 jaar geleden

    Hoi Pauline,

    Albums kun je in groepen aanmaken als je nieuwe foto’s gaat uploaden. Helaas kun je de foto’s niet verplaatsen zoals dat bij je persoonlijke profiel wel kan…
    Ongetwijfeld zal dat een functie zijn die later wel ingebakken zal worden door Facebook maar wanneer dat zal zijn is niet te zeggen.

    Groeten van Walter

    • Agnes 3 jaar geleden

     Bedankt Walter, dit antwoord zocht ik, ik kan idd geeb foto’s meer verplaatsen in albums in een groep, hoop dat dat gauw weer in orde komt… bedankt voor je info!

 5. Anneke 11 jaar geleden

  Ik heb op een gesloten Family-site Foto,s staan die eigendom zijn van mijn moeder. Nu heb ik gemerkt dat sommige Personen de Foto,s gaan kopieeren naar hun eigen prikbord. Dit will ik niet. Kann ik dit voorkomen?

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi Anneke, misschien kun je iets specifieker zijn over de ‘Family-site’. Is dit een groep binnen Facebook of een ander soort website. Hoe dank ook is er niet een 100% waterdichte manier om het kopiëren van foto’s tegen te gaan.
   Wat ik je zou aanraden is om met de familieleden te bespreken dat de foto’s alleen voor hun ogen bestemd zijn en liever niet elders gepubliceerd mogen worden.

   Eventueel kun je het altijd nog gooien om het schenden van copyrights…maar dat lijkt me geen ideale situatie creëren binnen de familie.

 6. Annelies 11 jaar geleden

  Ik heb foto’s verplaatst naar een ander album, maar nu zijn deze achteraan in de reeks toegevoegd. Deze zouden vooraan moeten staan. Vroeger kon je de foto’s gewoon verslepen, maar dat lukt me nu niet meer. Iemand een idee hoe het wel kan?

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi Annelies, je kunt de foto’s nog steeds verslepen hoor. Zelfs voordat je op dat knopje ‘album bewerken’ hebt geklikt. Het is alleen niet duidelijk dat die actie er is. Gewoon aanklikken, vasthouden en naar boven trekken.

   Als je in de modus zit van ‘album bewerken’ verandert je cursor in een plus-teken, dan kun je ook volgorde van de foto’s bepalen.

   Zie ook in dan kleine optie-menu met dat pijltje naar beneden om de afbeelding te selecteren als albumcover!

   Gaat het zo lukken denk je?

   • Margo Akkermans 11 jaar geleden

    Ik heb het zelfde probleem, maar je instructies helpen niet bij mij!

    • Walter Kort 11 jaar geleden

     Hoi Margo, wat lukt er dan niet bij jou? Zijn er knopjes bij jou verdwenen of kun je ze niet op de juiste plaats vinden? Als je iets specifieker kunt zijn kan ik je wellicht bij helpen.

     Vriendelijke groet van Walter

 7. Rob Breeman 11 jaar geleden

  Beste Walter,

  Kun je mij uitleggen hoe ik mijn fotoalbums in volgorde kan wijzigen.

  Wil ze graag op datum selecteren, maar krijg ze niet verplaatst.

  Bijvoorbaat dank voor je uitleg.

  Rob Breeman

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi Rob,

   Dat is een hele goeie, daar is namelijk geen knopje voor. Wel kun je het volgende doen.

   Heel eenvoudig eigenlijk maar bijzonder ontoegankelijk gemaakt door Facebook…succes met het beheren van je fotoalbums op facebook

 8. Maxim 11 jaar geleden

  Hallo Walter,
  Heel veel dank voor de tip hierboven over het veranderen van de volgorde van albums. Eindelijk kan ik de boel weer normaal tonen aan vrienden en bezoekers.
  Ik heb sinds vanavond een nieuw probleem gevonden. Ik beheer een aantal pagina’s van verenigingen en heb daar fotoalbums in zitten. Tot gisteren kon ik via ‘bewerken’ de volgorde van de foto’s in het album veranderen. Nu lukt dat wel bij mijn eigen pagina, maar niet meer bij de verenigingen. Help!

  Groeten,
  Maxim

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi Maxim, bij de Facebook Pagina’s heeft dat knopje bewerken idd weinig zin als je bijvoorbeeld de volgorde wilt aanpassen van de foto’s zelf. Zodra je een album hebt aangeklikt en de foto’s bekijkt, heb je ook de mogelijkheid om ze één voor één op te pakken en te verslepen. Daarvoor hoe je niet meer op een speciaal knopje te drukken. Let wel op, dit werkt ook alleen bij de albums die niet automatisch zijn aangemaakt door Facebook of een andere app.

   Een oplossing voor je probleem heb je dan nu misschien niet van mij gekregen…is het wel meer helder geworden?

   Groet van Walter

 9. EHGvW 11 jaar geleden

  Hallo,

  Is het ook mogelijk om video’s te verplaatsen?

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Hallo,

   Helaas, het is alleen mogelijk om foto’s te verplaatsen naar andere albums.

   Groet van Walter

 10. Liesbeth 11 jaar geleden

  Dag Walter,

  Het lijkt sinds érg kort weer veranderd te zijn. Zoniet sinds enkele dagen. Als je nu een foto uit de tijdlijn naar een eigen gemaakt album wil verplaatsen geeft hij nu, in het engels!, ineens een extra melding. Te weten:
  Opmerking: This photo is part of a post, so moving it to another album will remove it from your original post.

  Zoals ik deze opmerking begrijp lijkt het erop dat zodra je een foto uit je tijdlijn gaat verplaatsen, de foto die bij betreffende statusbericht hoort, uit dat bericht verwijderd wordt. Het bericht zou dan blijven staan, maar zonder bijbehorende foto(s).

 11. Liesbeth 11 jaar geleden

  ik moet even een aanvulling maken op mijn bovenstaande schrijven.
  Heb even zelf een test gedaan. Nieuw status bericht met foto upload. Geplaatst. Toen betreffende foto willen verplaatsen en kreeg bovenstaande melding niet.

  Vermoedelijk komt de melding om de volgende reden:
  Ik had eergisteren een status bericht gemaakt met 3 foto’s. Enkelen hebben er op gereageerd en geliked. Vandaag heb ik per ongeluk betreffend status bericht verwijderd. De foto’s verdwenen ook. Dus heb ik een nieuw status bericht aangemaakt met frisse upload van diezelfde foto’s. En bij precies deze foto’s krijg ik dus bovenvermelde melding als ik ze van de tijdlijn wil verplaatsen naar een eigen gemaakte album.
  Ergens gaat er dus iets (wat?) niet goed.
  Heb jij een idee?

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi Liesbeth,

   Interessant dat jij je bevindingen in de reacties deelt! Zelf heb ik het nog niet goed genoeg kunnen testen maar volgens mij heeft het idd te maken met de reacties en likes die eraan gekoppeld zijn. Die zouden dus verdwijnen als je de foto verplaatst.

   Was het nou bij jou zo dat als je de foto uit de timeline verplaatst, je eigen bericht nu wel blijft staan?

 12. Liesbeth 11 jaar geleden

  Hoi Walter,

  Fijn dat je reageert!

  Walter schreef: (..)volgens mij heeft het idd te maken met de reacties en likes die eraan gekoppeld zijn. Die zouden dus verdwijnen als je de foto verplaatst.(..)

  Het lijkt er op dat die likes en reacties uiteindelijk niet verdwijnen. Op de een of andere manier blijft die koppeling binnen facebook bewaard. Toen ik het bericht had verwijderd, zag ik het bericht én de foto’s niet meer terug op mijn tijdlijn. Bericht weg, foto,s (3 stuks) weg (ook uit het album/tijdlijnfoto), alles weg. Ondanks die melding heb ik het nu toch maar even geprobeerd met 1 foto verplaatsen. Wat gebeurd er: foto verdwijnt uit het statusbericht, er blijven dus nog 2 van de 3 foto’s in het betreffende bericht over. Ga ik echter naar albums, dan vind ik wel de verplaatste foto terug in het album waarnaar ik hem verplaatst heb. Er is echter totaal geen koppeling meer naar en met het betreffende statusbericht.
  Je snapt, ik ben toen maar gestopt met de verplaatsing van de overige 2 foto’s. Geen idee wat er dus gebeurd met het status bericht als ik het restant óók verplaats.
  Als je er echt op staat, wil ik het wel uitproberen. Laat me even weten.

  Sowieso ervaar ik het hele facebook foto-upload gedoe als een wirwar en absoluut niet logisch. Album-upload, status-upload, upload en dan status en ga zo maar door. De wijze waarop facebook hier mee omgaat en de gevolgen zijn niet consequent en logisch.

  Heb je de functie ‘Notities’ als eens uitgeprobeerd? Ook hier kun je namelijk foto’s aan je verhaal toevoegen. Die geüploade foto’s zie je echter nergens terug in een of ander album of je tijdlijnfoto’s. Waar facebook deze foto’s dus neerzet is -mij- één groot raadsel. Nergens op internet is hierover een antwoord te vinden. Je zou toch verwachten dat als ik foto’s upload via mijn facebookaccount, al mijn geuploade foto’s, dus óók voor een notitie, ergens in MIJN fotogedeelte terug te vinden zijn. Niets blijkt minder waar.

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Het is idd vrij complex geworden. Ik merk dat soms ook de vertalingen naar het Nederlands hier debet aan zijn. Des al niet te min is het wel goed om te weten dat de likes, en reacties op foto’s uit de tijdlijn niet verdwijnen als je ‘m verplaatst!

   Ik denk dat het daarbij wel goed is om op te merken dat er dus een groot verschil is tussen ‘verwijderen van tijdlijn’, ‘verplaatsen naar andere album’ én ook het verplaatsen naar een album als de foto op de tijdlijn onderdeel was van meerdere foto’s!. Logisch zou namelijk zijn dat als er 1 foto op de tijdlijn staat met een eigen berichtje erbij en reacties/likes van anderen, deze direct gekoppeld zijn aan de foto. Bij meerdere foto’s op de tijdlijn met één beschrijving (te zien als statusupdate), worden het eigenlijk gebundeld. Een soort subalbum van van de foto’s op de tijdlijn. Deze verdeling zie je nergens behalve op de tijdlijn zelf. Als jij de test nog door zou willen voeren heb ik het volgende als hypothese: Door de resterende foto’s (uit dit soort subalbum van de tijdlijn) te ‘verplaatsen’, zal het statusbericht verdwijnen. Likes en reacties die niet specifieke op de foto’s zelf van toepassing zijn zullen ook verdwijnen.

   Met name naar dat laatste ben ik heel erg benieuwd!

   Heb je dus meerdere foto’s dan is het dus volgens mij handiger om ze te uploaden via het maken van een album. Ik denk alleen dat het merendeel van de Facebookgebruikers hier helemaal niet bij stilstaat en het er maar gewoon in plempen via hun smartphone. Zelf doe ik dat trouwens voor de meeste foto’s ook (via instagram ofzo) en bij evenementen of vakanties is het dan wel fijn om een apart album te hebben.

 13. Liesbeth 11 jaar geleden

  Citaat: (..) Heb je dus meerdere foto’s dan is het dus volgens mij handiger om ze te uploaden via het maken van een album . Bij meerdere foto’s op de tijdlijn met één beschrijving (te zien als statusupdate), worden het eigenlijk gebundeld…)

  Mmz, je gaat naar mijn idee niet voor 3 of 4 foto’s bij een statusbericht steeds een nieuw album aanmaken. Dan verzuip je uiteindelijk in talloze albums met enkele foto’s daarin. Daarnaast, als je vanuit Facebook (dus niet vanuit Statusupdate) een nieuw album aanmaakt, kun je talloze foto’s in 1x uploaden, maar je kunt er geen gebundelde tekst bij maken. Al deze geupte foto’s verschijnen dus wel in een statusbericht, maar zonder enige begeleidende tekst. Voorbeeld: Je hebt een album TUIN. Hierin staan enkele tuinfoto’s gekoppeld aan 1 of meerdere statusberichten.
  Een week later heb je weer wat tuinfoto’s die je natuurlijk even wilt plaatsen middels een zoals jij het noemt ‘Statusupdate’. De geupte foto’s bij je statusbericht zet die in de ‘map’ Tijdlijnfoto’s. Maar je wilt natuurlijk deze foto’s in het album TUIN hebben. Dus, ga je ze verplaatsen. En dan loop je dus tegen het door mij aangekaarte probleem aan. Overigens maakt het in deze situatie helemaal niet uit of er al geliked o.i.d is. Zou je de foto’s uploaden direct in het Album ‘Tuin’, dan kun je er dus géén statusberichtTekst aan toevoegen in het bericht wat wel op je tijdlijn verschijnt. Ik vind dit dus een bug. Ik vind, dat als ik meerdere foto’s in 1x upload in een reeds bestaand Album, ik dan óók een statustekst moet kunnen toevoegen, omdat deze upload nml wél als een statusupdate bericht op je tijdlijn verschijnt. Snappie?!

  Ik heb je verzoek uitgevoerd. De overige 2 foto’s ook verplaatst naar Album ‘Dieren’ en….zoals verwacht (vermoedde ik namelijk ook) statusbericht foetsjie evenals de likes en reacties. De Likes en Reactie zullen wel ergens (maar nergens meer zichtbaar) rondzweven.
  Kortom, ik heb nu drie foto’s in het album dieren zonder statusbericht/update en de likes en bijbehorende reacties zijn ook foetsjie. Zou ik deze foto’s nu gaan verwijderen en opnieuw een statusupdatebericht plaatsen waarbij ik deze drie foto’s opnieuw upload, dan krijg ik dus weer hetzelfde als wat ik met mijn 1ste en 2de schrijven benoemde. De welbekende …cirkel.

  PS: het is erg onhandig dat de alinea’s die in reacties op je website wel gemaakt worden, niet in overgenomen worden bij plaatsing van de reactie(s).

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Ok duidelijk! Het is idd niet helemaal zoals je wenst op/van Facebook. Wel kun je bij het aanmaken van het album een beschrijving geven. Die komt dan als statusupdate bovenaan het setje foto’s op je timeline!

   De volgende keer dat je foto’s aan dat album toevoegt kun je de beschrijving weer iets aanpassen/completer maken. Uiteindelijk gaat het toch ook om de foto’s die aangeklikt worden waarbij je ook altijd nog aparte beschrijvingen kunt maken.

   Ik denk dat we nu wel kunnen concluderen dat Facebook hierin een beetje tekort schiet.

   Wat betreft je reactie over hoe de reacties op deze website worden weergegeven heb je zeker een punt! Daar zit ik me met zulke lange reactie nu ook een beetje aan te ergeren 😉 Kijken of ik dat makkelijk kan fixen!

 14. Kelly 11 jaar geleden

  Hallo,

  Als ik het goed begrijp krijg ik jouw foto’s en albums niet naar de eerste foto pagina foto’s van jouw?

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi Kelly, ik heb geprobeerd te begrijpen wat jouw vraag is maar kom er niet uit. Kun het misschien nog een proberen te beschrijven? Misschien met punten en komma’s?

   Groet van Walter

 15. M 11 jaar geleden

  Ik heb fotos die in mijn map tijdlijnfoto’s (album) stonden verplaatst naar een andere album.
  Is het mogelijk om die fotos weer terug te verplaatsen naar het album tijdlijnfoto’s?

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi M, helaas dit is niet meer mogelijk. Jammergenoeg heeft Facebook het toegestaan om foto’s wel vanuit die speciale albums te verplaatsen maar je kunt ze niet meer terugzetten…Gelukkig blijven je likes en reacties wel behouden.

 16. loes 11 jaar geleden

  Beste Walter,

  Ik heb foto’s toegevoegd aan een album. Het album is echter niet meer op mijn tijdlijn te zien. Vreemd is, dat het wel zichtbaar staat voor mijn vrienden, dat het zichtbaar is bij mijn albums en dat ik in mijn activiteitenlogboek zie dat er zichtbaar op tijdlijn staat. Hoe krijg ik mijn fotoalbum terug op mijn tijdlijn geplaatst?

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi Loes,

   Heb je nieuwe foto’s toegevoegd aan een album? Dus in een album geupload of vanaf Facebook verplaatst in een nieuw album? Want bij dat laatste krijg je volgens mij niet een vermelding op de tijdlijn (heb het alleen nog niet getest). Kun je trouwens bij de foto’s, in het album zelf, checken of ze op de tijdlijn mogen staan of dat ze verborgen zijn?

   Ben benieuwd. Groet van Walter

 17. Denise Verhappen 11 jaar geleden

  Hallo, wanneer ik een foto uit een van mijn albums als profielfoto wil instellen dan verdwijnen al je likes en reacties. Is het mogelijk deze wel te behouden?

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi Denise,

   Wat je dan het beste kunt doen is de foto eventjes opslaan en vervolgens apart als profielfoto uploaden en instellen. Er is geen intelling waarbij je kunt aangeven of je de likes en reacties kunt behouden, helaas.

   Groet van Walter

 18. Kim 11 jaar geleden

  Hoi Walter, bedankt voor je video. Is zou graag willen weten of je foto’s uit eigengemaakte albums kunt verplaatsen met een iPad. Zo ja, dan hoor ik graag hoe. Dank je wel.

  • Walter Kort 11 jaar geleden

   Hoi Kim,

   Helaas kan dat niet op je ipad met de Facebook App. Als het goed is krijg je nu wel gewoon de ‘desktop-versie’ van de website te zien als je gewoon in Safari surft naar http://www.facebook.com. Daar kun je alle handelingen net zo uitvoeren als op je computer en is aangegeven in de instructie 🙂

   Veel succes. Groet van Walter

 19. Floor 11 jaar geleden

  Hallo Walter,

  Sinds zo’n 3 wkn heb ik problemen met het toevoegen van fotos in groepen (op safari iPad en laptop)
  Deze groepen hebben mapjes waarin leden fotos kunnen toevoegen, alleen zogauw ik in de map op fotos toevoegen klik krijg ik een wit beeld.
  Nergens kan ik de oplossing voor dit probleem vinden….heb jij enig idee?

  Grt Floor

 20. Richard 10 jaar geleden

  hey hoi.. kwam hier na een Google op het volgende:

  ik wil albums met foto`s van me main FB page verplaatsen naar dedicated pagina`s.. bijv. een map met foto`s van zonsondergangen ipv op me main page, naar me nieuw gemaakte Fotografie pagina overbrengen…

  is dit uberhaupt mogelijk? of moet ik nu verplicht ELKE foto opnieuw uploaden, opnieuw van commentaar voorzien etc. etc.?

  elke hulp is welkom, dus bij voorbaat al dank

  groetjes
  RIchard

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Richard,

   Vroeger was er een ingewikkelde work-around (of bug) in Facebook waarbij het deels kon…Nu is het helaas niet mogelijk om de foto’s van jouw ‘Persoonlijke Profiel’ naar je ‘Facebook Pagina’ te migreren.

   Je kunt ze natuurlijk wel downloaden en dan in een nieuw album op je Facebook Pagina uploaden. Dat hoeft dus zeker niet 1-voor-1…al neem je daarmee alleen de foto’s over, alle likes en reacties verlies je daarmee.

   Los van dat de techniek het helaas niet toestaat om de actie uit te voeren waarnaar je opzoek bent, is het misschien goed om er nog eens over na te denken waarom je het precies wilt. Is het werkelijk effectiever om voor die specifieke foto’s een eigen Pagina in te richten en moeite te doen om daar een eigen community omheen te bouwen en de betrokkenheid hoog te houden? Uit ervaring weet ik dat de context waarin bepaalde content wordt gedeeld, veel beter wordt bepaald als het goed gecommuniceerd wordt via een persoonlijk profiel. Dit is vaak ook veel eenvoudiger.

   Ben benieuwd of dit je verder helpt. Laat je het me weten? Groet van Walter

 21. Miran 10 jaar geleden

  Als ik van een foto op mijn tijdlijn een profielfoto wil maken , gaan dan automatisch alle reactie’s mee ?

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Miran,

   Je foto (of een uitsnede ervan) wordt opgeslagen in het aparte album ‘Profielfoto’s’. Het origineel met al je reacties en likes blijft behouden in z’n oorspronkelijk album (bijv. de tijdlijnfoto’s). Je kunt weer nieuwe reacties en likes verwachten op je nieuwe profielfoto. Deze staan dan helemaal los van de originele foto.

   Heb je met dit antwoord meer duidelijkheid? Ben benieuwd.

   Groeten van Walter

 22. sijlvana van der meij 10 jaar geleden

  hallo walter

  als ik een foto uploade naar mijn groep krijg ik sinds een week deze ook te zien op mijn startpagina,
  kan jij mij vertellen hoe ik dat kan veranderen.

  groetjes sijlvana

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Sijlvana,

   Als je zeker weet dat je niets aan je (privacy)instellingen hebt veranderd, heeft het waarschijnlijk te maken met dat jij nu de posts via de nieuwe timeline te zien krijgt. Deze is gefaseerd doorgevoerd voor de gebruikers van Facebook. Zelf ‘heb’ ik ‘m sinds gister.

   Het hangt helemaal af van de reden waarom je nu die posts niet op de timeline te zien wil krijgen. Ze waren namelijk als het goed is voorheen ook al gewoon voor het publiek toegankelijk omdat de privacyinstelling van de groep op openbaar staat.

   Kun je dit bevestigen? Anders moet je me toch even iets meer informatie geven over de groep en wat je precies wenst. Op basis daarvan kan ik je dan beter adviseren.
   Ben benieuwd naar je reactie.

   Groetjes van Walter

   • sijlvana van der meij 10 jaar geleden

    ik heb 3 groepen die ik beheer bij 2 daarvan als ik foto’s post krijg ik op mijn tijdlijn
    verder heb ik er niks aan veranderd.
    heb al lopen zoeken op facebook maar daar kom ook niet verder,
    ik heb de beheerder van nostalgisch haarlem een pb gestuurd om te vragen of hij er ook last van had
    maar dit is niet het geval.

    • Walter Kort 10 jaar geleden

     Nostalgisch Haarlem zal daar waarschijnlijk geen last van hebben want dat is een besloten groep. Daar blijft alles sowieso binnen de groep (of beter gezegd, onder groepsleden).
     Ik schreef daar onlangs dit blogartikel over:

     http://www.walterkort.nl/jouw-fotos-besloten-facebook-groep/

     Kun je ook de andere namen van de groepen noemen. Of check even goed of ze Openbaar zijn. Je kunt dit in de meest rechter kolom zien bij ‘over deze groep’

 23. Thao 10 jaar geleden

  Hoi Walter!

  Hoe kan ik de foto met reacties/likes uit mijn Instagram photos instellen als de profielfoto. Ik ken er iemand die dat zelfde doet en het is haar gelukt. Hoe doe ik het?

  Groetjes,

  Thao

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Thao,

   Als je bij je foto’s op Facebook kijkt zie je toch het tabje ‘Albums’? Klik je daarop dan verschijnt als het goed is ook het album ‘Instagram Photos’. Ik ga er dan vanuit dat het Facebook account hetzelfde/gekoppeld is aan je Instagram account.

   Zoek in dat album een leuke foto van jezelf op en klik op het pennetje dat rechts in de hoek verschijnt. In het menuutje dat naar beneden plopt zie je de optie ‘Deze foto instellen als profielfoto’.

   Het instagrammetje met Likes en reactie blijft in dat album behouden. Je profielfoto (die evt. is uitgesneden) verschijnt als avatar van je account en in de nieuwe map ‘profielfoto’s’. De nieuwe profielfoto heeft nog geen likes en reacties, die moet je weer van je vrienden op Facebook krijgen 🙂

   Kom je er met deze hulp goed uit? Ben benieuwd. Groetjes van Walter

   • Thao 10 jaar geleden

    Thanks voor je snelle reactie. Ja dit heb ik ook gedaan maar ik vind het leuk als ik die foto met likes en reacties mee kon behouden als de profielfoto. Maar helaas gaat het niet lukken denk ik.:(

    • Walter Kort 10 jaar geleden

     nee dat gaat helaas niet…dat komt omdat het gewoon een nieuwe foto wordt.
     De reactie die je misschien ziet bij iemand anders z’n profielfoto zijn verkregen doordat de vrienden en vriendinnen hebben gezien dat het is aangepast en laten dan van zich horen.

 24. sjanine 10 jaar geleden

  Als ik foto´s plaats in een album dan komen ze a/onderaan te staan in het album. kan ik dat veranderen dat ze automatisch boven aan te staan? doe het nu altijd dat ik ze zelf aan boven sleep maar upload tegenwoordig zo veel foto’s dat ik dat een beetje lastig vind worden en het duurt erg lang dus hoop dat daar een betere oplossong voor is

  Mvg sjanine

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   hoi Sjanine, op het moment dat je foto’s aan het uploaden bent (in dat scherm met al die laadbalkjes) zie je rechtsboven een knopje ‘sorteren op opnamedatum’. Je kunt even proberen of dit iets uithaalt…het werkt bij mij soms, afhankelijk van wat ik met de foto’s heb gedaan (gephotoshopt ofzo). Er is in ieder geval geen standaard instelling waarbij je aan kunt geven dat de laatste foto boven moet komen te staan. Al gebeurt dat bij de automatische gegeneerde albums weer wel met bijv. instagrammetjes…

 25. jurgen 10 jaar geleden

  Hallo,

  Hoe kan je albums in een facebookgroep wijzigen van volgorde. Dus ik heb 3 pagina ‘s albums en wil bvb een album van pagina 3 naar pagina 1 verhuizen.

  Ik weet niet hoe het komt, maar regelmatig verandert de volgorde zonder dat ik iets doe of dan toch niet bewust.

  Heeft iemand oplossing voor mijn vraag aub?

  Alvast bedankt!!!

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Jurgen,

   Helaas kun je de albums in groepen niet verplaatsen van de ene pagina naar de andere. Wel kun je op dezelfde pagina de volgorde aanpassen door ze op te pakken en te verslepen.
   Hoe het komt dat de albums dan toch zonder jouw weten van plaats veranderen is mij een raadsel. Ik heb het nog even getest maar met geen mogelijkheid krijg ik ze van hun plaats zonder ze op te pakken en daadwerkelijk te verslepen. Zijn er misschien nog andere beheerders van de groep die hier mogelijk een hand in hebben?

 26. alain 10 jaar geleden

  hallo

  waarom kan ik mijn eigen album da ik op mijne laptop wel zie op mijne facebook
  niet meer zien op mijne ipad ?

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Alain,

   Dat is vreemd inderdaad. Check voor de zekerheid even of je op beide apparaten wel met hetzelfde account bent ingelogd…

 27. Angela 10 jaar geleden

  Ik heb een extra pagina op Facebook aangemaakt voor mijn werk. Als ik drie foto’s plaatst op één bericht dan zie ik soms de 3 foto’s (wat wel goed is) en soms alleen maar éen foto. Je kunt niet zien dat het bericht bestaat uit 3 foto’s en het oorspronkelijke bericht voor alle 3 foto’s is verdwenen. Hoe komt dat? Waar moet ik opletten? Lukt om de foto’s en bericht in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen? Alvast bedankt!

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Angela, ik heb even op je pagina gekeken en zie wat je bedoeld. Het is mij nog niet eerder opgevallen maar kan me voorstellen dat het je stoort. Helaas kan ik je geen kant en klaar advies geven…we zouden het iets uitgebreider moeten testen. Zijn al je foto’s geupload via de website of heb je het ook via de apps gedaan of andere mobiele apparaten, dat kan namelijk al een verschil maken. Ook heb je misschien later nog beschrijvingen gegeven aan de losse foto’s. Dit laatste kun je altijd nog doen door op de foto te klikken en het bericht te bewerken. De beschrijving bij een setje van meerdere foto’s op je timeline kun je natuurlijk altijd vanaf je timeline aanpassen door rechtsboven in het hoekje van zo’n post in het menuutje te kiezen voor bewerken. Deze beschrijving zal dan echter niet opgenomen worden bij de individuele foto’s.

   Misschien kun je met deze beschrijving een stukje verder komen. Laat je het me even weten? Groeten van Walter

 28. Angela 10 jaar geleden

  Hoi Walter, bedankt voor je reactie.
  Alle foto’s zijn geupload vanaf mijn map afbeeldingen in mijn computer.
  Oorspronkelijk heb ik tekst op de foto’s geplaatst, nadat het bericht op FB was geplaatst. Daarna heb ik de tekst van de foto’s weer weggehaald toen ik zag dat alleen maar één foto te zien was.
  Afgelopen zaterdag heb ik de twee foto’s die niet te zien waren, verwijderd.
  Misschien dat het probleem is dat niet alle foto’s van dezelfde grootte waren? Ik heb een nieuw bericht geplaatst en alle 3 foto’s verkleind (web – klein). Het bericht met de 3 foto’s is nog zichtbaar dus wie weet?
  Groeten Angela

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Angela, zoals je het nu beschrijft heeft het dan meer te maken met de teksten die je er later bij hebt gezet. Overigens zijn de andere foto’s in een groepje op de timeline nog wel zichtbaar he, alleen moet je dan op de eerste foto klikken.

   Ik begrijp dat jij een impressie wil geven van verschillende stadia waarin je werkt. Dan moet je ze alle drie tegelijkertijd uploaden en alleen daar boven één beschrijving maken. Of telkens één foto per keer.

 29. Albert 10 jaar geleden

  Beste Walter,

  Mooi die helpdesk aktie van je.

  Misschien dat ik erover heen heb gekeken, maar als ik een foto uploda in een album, dan wordt deze automatisch onderin geplaatst.

  Bestaat er een truckje dat ze voortaan automatisch bovenin worden geplaatst?

  Bedankt.

  Albert

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Albert,

   Nope, helaas is die mogelijkheid er niet. Er is wel een knopje om te sorteren maar dat werkt alleen voor de foto’s die je op dat moment gaat uploaden. Dat setje komt na het bevestigen dan gewoon weer onderaan in het mapje…helaas
   Je hebt nu een beetje weinig aan deze helpdesk aktie van mij, hahah maarja.

   Groet van Walter

 30. Albert 10 jaar geleden

  Jammer maar toch bedankt Walter.

  Groeten,

  Albert

 31. Anouk 10 jaar geleden

  Hallo Walter,

  ik heb een eigen groepje op fb, met een aantal mapjes waarin ik mijn foto’s mooi kan ordenen. Sinds kort kan ik de plaats van de albums op zich niet meer wijzigen waardoor het plots veel minder overzichtelijk geworden is. Wanneer ik nu een nieuw album aanmaak komt die ook als eerste in mijn lijst te staan hoewel deze veel beter zou passen op een andere plaats. Is het mogelijk om deze volgorde van albums aan te passen?

  alvast bedankt
  Anouk

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Anouk, ohw apart dat jij ze niet meer kunt verschuiven. Je werkt dan wel achter je gewone computer, geen smartphone of tablet?
   Misschien dat het op een later moment weer terug komt omdat Facebook er mee bezig is…dat is altijd heel lastig te stellen. Bij mij is het in ieder geval wel goed mogelijk. Behalve dan het verplaatsen van een album naar een andere pagina als je er veel hebt.

 32. Deborah 10 jaar geleden

  Hoi Walter,

  ik heb foto’s van mijn tijdlijn in een album verplaatst, maar nu is mijn bericht van mijn tijdlijn dus ook weg, ook de likes en reacties zijn weg. het liefst plaats ik het weer terug zoals het was… (weer op mijn tijdlijn), maar dat kan dus zeker niet meer?..
  ik heb nu alles weer opnieuw geplaatst omdat ik er niet uit kwam.

  Groetjes Deborah

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   He Deborah,

   De likes en reacties blijven wel behouden voor de individuele foto’s. Waarschijnlijk heb jij een setje foto’s direct op je timeline geplaatst en hebben je vrienden daar direct onder gereageerd. Die reacties en likes vervallen dan inderdaad jammer genoeg als je ze van de timeline verplaatst. De volgende keer kun je dan beter direct een album aanmaken of de foto’s toevoegen aan eentje die al bestaat. Dat setje (of zo’n soort collage) verschijnt dan ook op je nieuwe timeline.

   Groetjes van Walter

 33. Karen Mertens 10 jaar geleden

  Hoi,

  Door een foute handeling is er plots een fotoalbum verdwenen in mijn groepje.
  De foto’s zijn wel nog toegankelijk via het prikbord, maar het album staat er niet meer tussen als ik op “Foto’s” klik.
  Enig idee hoe ik dat zou kunnen oplossen?

  Groetjes,
  Karen

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Karen, weet niet of je zelf al je foto’s terug hebt kunnen vinden…maar als je een album verwijdert, zijn de foto’s weg en ook niet meer te zien op het prikbord…had je het albums misschien per ongeluk verplaatst of het album een andere cover gegeven?

 34. Joy 10 jaar geleden

  Ik ben admin van een besloten groep en en de ‘genodigden’ kunnen foto’s plaatsen in deze groep.
  Toch hou ik het graag overzichtelijk, en zou graag de foto’s die anderen plaatsen in het juiste mapje willen zetten. als admin zou dit toch moeten lukken, neem ik aan, maar ik weet niet hoe.
  Kan jij mij hier een antwoord op geven?
  Mvg
  Joy

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Joy, helaas is dat niet mogelijk. Het enige dat je kunt doen is de foto direct downloaden, verwijderen en zelf in het juiste mapje stoppen. Jammer genoeg schenkt Facebook erg weinig aandacht aan dit soort functies in groepen…

 35. Sjoerd Jan Drenth 10 jaar geleden

  Hoi Walter,
  Ik wil graag een fotoalbum toevoegen met foto;s. Maar hoe kan ik de volgorde wijzigen van de serie.
  Groetjes Sjoerd

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Sjoerd, heb je al geprobeerd om het album te openen en gewoon een foto op te pakken en te verslepen?

 36. FLORA SOMERS 10 jaar geleden

  Hoi Walter , ik heb een vraagje , ik beheer van een vereniging een pagina facebook, als ik daar foto’s opzet blijven die niet zichtbaar op de tijdlijn , er blijft er maar een zichtbaar na een week , als ik ze in een album steek dan schijnt dat precies wel te lukken, is het mogelijk om de foto’s die ik met 3 of 4 op de tijdlijn gezet in een album te steken, en in volgorde te laten staan , ik kan die wel terug downloaden en in een album steken maar dan staan die terug van boven op de tijdlijn , kunt u mij misschien helpen om dat te voorkomen ,
  Groetjes Flora….

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   He Flora, het is jammer genoeg niet mogelijk om bij het plaatsen van de foto’s op de tijdlijn van een pagina, de volgorde te bepalen. Als je uiteindelijk op één van de foto’s in het setje klikt worden ze groter en dan is er wel de volgorde waarop je ze hebt geüpload. Groetjes van Walter

 37. Micha van den Berg 10 jaar geleden

  Hallo Walter,

  Fijn dat ik deze pagina tegen kom.
  Ik krijg van het laastste half jaar mijn tijdlijnfotos niet meer te zien in het album.
  Ook beheer kan ik nergens terug vinden.

  Groet,
  Micha

 38. Geert 10 jaar geleden

  Hallo Walter,
  Onlangs maakte ik een geheime groep aan voor de eigenaars van de (honden) pups die ik gefokt heb. Per pup maakte ik een fotoalbum aan. Wanneer de mensen foto’s van hun hond toevoegen aan een album, kunnen de andere personen geen reactie geven op de foto’s. Ook de optie ‘vind ik leuk’ is dan niet te zien.
  Ikzelf ben de enige beheerder, wanneer ik foto’s toevoeg aan de albums, zijn deze opties wel aanwezig.
  Hoe kan ik dit oplossen?
  Alvast bedankt ! Tevens wens ik u te feliciteren met uw ‘helpdesk’!

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Geert, dat is apart. Als mensen trouwens direct een foto in een album plaatsen komt hier geen meldingen van op het prikbord. Kan iemand dan ook geen reactie achterlaten als er direct een foto gedeeld wordt op het prikbord? Dan staat de foto niet in een album (en is daar ook niet naartoe te verplaatsen)…maar dan heb je wel de interactie die je volgens mij wenst.

 39. Marco 10 jaar geleden

  Hoi Walter,

  Ik heb mijn profielfoto veranderd en niemand ziet dat in hem/haar nieuwsoverzicht,dus krijg ook geen likes/reacties.
  Heb de foto gewoon op openbaar staan.
  Elke keer ga ik op een ander account kijken of ik te zien ben op hun nieuwsoverzicht,maar nee…
  Als ik mijn omslagfoto verander wel!
  Moet ik een tijdje wachten ofzo?

  Graag zie ik je reactie,

  gr marco

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Marco, weet je zeker dat je bij de privacyinstellingen wel hebt ingesteld dat iedereen je profielfoto mag zien? En het is ook zo dat niet alles van iedereen getoond wordt in het nieuwsoverzicht…

 40. Ana 10 jaar geleden

  Dag Walter
  Hoe kan ik een afbeelding vanuit een e-mail op omslagfoto plaatsen?
  Groetjes en bedankt op voorhand
  Ana

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Ana, daarvoor zul je eerst de foto op moeten slaan op je computer (of in het geheugen van je tablet, als je daarmee werkt). Vanaf facebook.com of de app kun je dan aangeven dat je een nieuwe omslagfoto wilt toevoegen. Bij het doorlopen van die procedure zoek je de foto op je computer op en kun je ‘m instellen. Groet van Walter

 41. Anneke 10 jaar geleden

  Hoi Walter, soms maak ik in FB een album op mijn PC en plaats dit op de tijdlijn. Meestal zie ik dit album dan later ook op de tijdlijn op mijn Ipad maar soms, zoals nu, zie ik het album op mijn Ipad alleen in de nieuwsberichten en dus niet op de Ipad tijdlijn. Het gekke is dat er een enkel keertje toch op gereageerd wordt. Ik denk dat die mensen dan mijn album ook zien op hun PC en niet op een tablet. Hoe krijg ik een album ook op de tijdlijn van mijn Ipad? BVD en vriendelijke groet van Anneke

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Anneke,

   Wat jij ziet op de timeline op je eigen profiel is anders dan dat je ziet op de timeline die je ziet op de startpagina van Facebook. Ik weet niet zeker of ik je probleem helemaal goed begrijp maar in ieder geval is het zo dat jij zelf weinig invloed hebt op de zichtbaarheid/positie van jouw bijdrage op de timeline die jouw vrienden op de startpagina zien. Ook kan het zo zijn dat je je eigen bijdrage daar niet eens ziet.

   Of heb jij het puur over de timeline op je eigen profiel?

   • Anneke 10 jaar geleden

    Hoi Walter, dank voor je reactie. Het ging puur om mijn eigen profiel. Ik denk dat ik er uit ben. Heb gemerkt dat er tijd verschil is bij de zichtbaarheid; Als ik een album op de tijdlijn van mijn PC plaats is deze soms veel later pas te zien op mijn Ipad. Dus, uiteindelijk komt het wel goed, het duurt alleen even. Groetjes, Anneke.

 42. Tonko 10 jaar geleden

  Hoi Walter,

  Mijn vraag is of het mogelijk is, dat als ik nieuwe foto’s in een bestaan album wil gaan toevoegen de foto’s dan niet verschijnen op mijn Tijdlijn/Timeline.
  Moet ik het desbetreffende album dan zichtbaar zetten op: Alleen ik.
  Of helpt dat ook niet.
  Ik heb nog aardig wat foto’s toe te voegen en ik wil niet dat mijn hele Tijdlijn/Timeline vol met foto’s staat.

  Albast bedankt voor je moeite!!

  Groetjes, Tonko.

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Tonko,

   De suggestie om de privacyinstellingen van je album eerst op “alleen ik” te zetten is een hele goede! Er wordt dan wel een melding gemaakt op je timeline maar is dan alleen door jou te zien. Het lullige is dat daarna het album (of als je het alleen instelt voor de nieuwe foto’s) niet door anderen te zien zijn…en dat lijkt me juist wel de bedoeling!
   Zorg dan dat je na het uploaden direct naar je timeline gaat. Daar de meldingen (die dus alleen door jou te zien zijn) verwijdert om vervolgens de privacyinstellingen van het album weer ruimer in te stellen.

   Duidelijk zo? Veel succes met het updaten van je albums.
   Groeten van Walter

 43. Nathalie van Eeden 10 jaar geleden

  Beste Walter,

  met de beste wil op aard; ik krijg mijn foto’s op geen enkele manier verplaatst..
  Heb al aangeklikt en dan verschijnt er een plus-tekentje en een doorzichtige afbeelding van de foto, maar als ik dan naar boven scroll om ze boven te droppen; gebeurt er niets.. en blijft ze onderaan staan.
  Ook aanklikken en verslepen, zoals je suggereert, werkt niet bij mij!
  En als ik het “move to other album” naar “Untitled Album” breng en vervolgens terug naar het juiste album, wordt die automatisch terug onderaan gedropt; terwijl ik die in het midden wil zetten..
  Zou het kunnen omdat mijn album te zwaar is..? 211 foto’s.

  Alvast bedankt voor alle hulp!

  Met vriendelijke groeten,

  Nathalie van Eeden

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Nathalie, ik heb nog niet eerder vernomen dat er dergelijk problemen zouden zijn doordat het album lekker gevuld is…maar het zou wel kunnen. Heb je ook al geprobeerd om even een testalbum aan te maken met wat minder foto’s om te zien of het verplaatsen daar dan wel lukt? Zo zou ik de oorzaak van het probleem iets nauwkeuriger bepalen om vervolgens naar een oplossing te zoeken.

   Groet van Walter

 44. Nanda 10 jaar geleden

  Hoi Walter,
  Ik heb (in een beheer-pagina) een bericht op mijn tijdlijn geplaatst met daarbij 3 foto’s. Daarop volgden likes en reacties. In een opruimbeurt heb ik de foto’s daarna in een al bestaand album geplaatst. Het bericht en de reacties staan nog op de tijdlijn, maar zonder foto’s. En de reacties slaan nu juist op de foto’s, dus die wil ik er weer bij terug zetten. Ik denk dat ze naar de “map” tijdlijnfoto’s moeten, maar hoe?
  Groeten, Nanda

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Nanda,

   Mijn reactie op jouw berichtje is heel kort en bondig…heel lullig maar daar is eigenlijk niets meer aan te doen…zoals je zelf ook al merkte, helaas. Voorheen kreeg je nog wel een melding dat je dan zelfs je reacties e.d. kwijt zou zijn. Dát is dan gelukkig niet het geval.

   Het enige dat je nog zou kunnen doen is in een reactie op dat bericht aangeven wat er gebeurt is en dáár de foto’s toevoegen. Of verwijzen naar het nieuwe album. Dit is niet zoals je wenst maar helaas op dit moment geen andere optie.

   Hoop je hiermee voldoende uitleg te hebben gegeven. Vriendelijke groet van Walter

 45. PJ 10 jaar geleden

  Beste Walter,

  Leuke website. Ranked ook goed binnen Google met alle comments 😉

  Ik heb een vraag waar ik al (na zo’n 6 uur) niet uitkom. Mijn vriendin wil een map aanmaken met vakantiefoto’s. De foto’s in deze map wil ik ook op mijn profiel zien. Nu kan ze een mapje aanmaken om mij hier vervolgens in te taggen, probleem is echter dat deze foto’s hiermee onder elkaar komen te staan en niet netjes in een mapje. Ook wil ze de volgorde aan kunnen passen…

  Je bent een held als je dit op kunt lossen. Alvast dank! Groet, PJ

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Ha PJ,

   Dat moet een hele gezellige zondagmiddag zijn geweest achter Facebook 😛

   Even vooropgesteld dat je achter een gewone computer zit (niet een iPad ofzo) en je vriendin heeft de foto’s netjes in een album geplaatst, zie je dan toch linksboven de set foto’s (nog in het witte gedeelte) een knop “Wijzigen naar een gedeeld album”? Daarmee kan zij aangeven dat een vriend (jij dus) een ‘bijdrager’ mag worden. Je zult vanzelf zien dat die bijdrage verschillende rechten kan krijgen en tussen jouw albums nu ook het vakantiefotoalbum komt te staan.

   Wat betreft de volgorde van de foto’s, die zijn tegenwoordig in het album heel eenvoudig op te pakken en te verslepen naar de juiste positie. Helaas is er nog geen knopje die ze allemaal in een bepaalde tijdsvolgorde zet.

   Laat je even weten of ik nu je held ben? Groet van Walter

 46. Micha 10 jaar geleden

  Hoi Walter ik heb een tijdje geleden hier een reactie geplaatst, maar zie er niks van terug.
  Mijn map tijdlijnfotos heb ik ooit uitgezet, wilde niet dat iedereen alles zag.
  Nu kan ik hem niet meer terug vinden, wat ik graag wil.

  Groet, Micha

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Micha,

   Ik ben in eerste instantie even benieuwd hoe jij dat album hebt “uitgezet”. Of bedoel je dat je een instelling m.b.t. de privacy hebt doorgevoerd?
   Op het moment kan ik moeilijk beoordelen wat je wel ziet, wat je niet ziet en wat je al precies hebt geprobeerd. Mogelijk kan ik je nu een richting een oplossing helpen door te stellen dat je eens moet gaan kijken naar je tijdlijnlogboek. Daar kun je ook items terugvinden die je verborgen hebt.

   1. Klik hiervoor helemaal rechts in de blauwe balk op het pijltje naar beneden en kies voor Activiteitenlogboek
   2. Kies in de linker kolom (menu) voor foto’s
   3. Bovenaan de brede kolom met daarop de foto’s kun je filteren en ook alleen de verborgen items tonen

   Zie je daar foto’s terug die je eerder niet meer kon vinden? Mogelijk kun je vanaf dat punt verder of direct al wijzigingen doorvoeren m.b.t. de privacy-instellingen of weergave op de timeline.
   Ben benieuwd of je zo verder komt. Laat je het me weten?

   Vriendelijke groet van Walter

 47. H.W. Dekkers 10 jaar geleden

  Dag Walter,

  Misschien is de vraag al eens gesteld, maar ik kan het antwoord niet vinden.

  Wanneer er een album wordt gemaakt verschijnt dit als een melding op mijn tijdlijn. Hierbij wordt een selectie van foto’s uit het album getoond. Hoe kan ik deze selectie van foto’s aanpassen ?

  Bllauw Art
  Erik Dekkers

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Erik, deze selectie kun je helaas niet beïnvloeden. Groet van Walter

  • Walter Kort 9 jaar geleden

   Hoi Erik, op deze selectie heb je helaas geen invloed en kun je ook niet achteraf nog aanpassen, behalve dan door foto’s uit het album te verwijderen…

 48. Teus 10 jaar geleden

  Hoi Walter Kort ,

  ik heb op mijn facebook aardig wat foto,s staan die ik wel wil laten zien, maar ik wil niet dat mensen ze kopieren voor prive gebruik.
  Is er de mogelijkheid om binnen Facebook een watermerk toe te voegen of logo of blokkering op de foto,s te plaatsen?
  Ik heb op veel foto,s namelijk erg leuke reacties op gekregen en zou het jammer vinden om de foto,s weer opnieuw op facebook te moeten plaatsen, want dan zijn de reacties verdwenen.
  Is dat mogelijk?

  mvg Teus

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Teus, ik begrijp wat je wilt maar helaas is dat niet mogelijk op Facebook. Als een foto eenmaal geüpload is, is er aan het beeld zelf niets meer te doen. Er zijn wel apps die je van te voren helpen maar daar is het nu dan dus te laat voor.

   Overigens is het zo dat op het moment dat jij een foto hebt gemaakt, je automatisch het recht (copyright) hebt om te bepalen wie precies onder welke voorwaarden een foto mag gebruiken. Dat mensen zomaar een foto voor privédoeleinde gebruiken kun je moeilijk tegengaan al is het natuurlijk wel zo dat de kwaliteit van de afbeeldingen die van Facebook gehaald kunnen worden natuurlijk niet voldoende zijn om er bijvoorbeeld een mooie print van te maken.

   Zou het jou werkelijk storen dat iemand je foto mooi vindt en het als achtergrond afbeelding op z’n telefoontje of computer gebruikt? Als iemand er nu commercieel mee aan de haal gaat…dan vind ik het persoonlijk een ander verhaal en sta jij volledig in je recht om stappen te ondernemen. Daar heb je dan geen watermerk voor nodig die effectief eigenlijk alleen het zicht op een mooi beeld belemmert.

   Ben benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt. Groet van Walter

 49. s 10 jaar geleden

  ik heb zelf een filmpje op Facebook geplaatst in een besloten groep (zelf ben ik beheerder) nu heb ik dat filmpje niet meer op mijn pc of telefoon zelf staan, nu wil ik dat filmpje terug op mijn gsm hebben, maar dat lukt mij niet, is hier een oplossing voor?

  • Walter Kort 9 jaar geleden

   Daar zijn wel oplossingen voor. Heb ze zelf nooit echt goed getest dus ga ermee aan de slag op eigen risico, check bijvoorbeeld deze instructie. Mogelijk dat de video niet zomaar geopend kan worden i.v.m. de privacy-instellingen van de groep. Probeer de video dan eerste eens te delen op je eigen persoonlijke timeline en dat het dan alleen voor jezelf zichtbaar is. Vanuit daar kom je mogelijk weer een stapje verder.

   Voor Android toestellen zou er ook de app MyVideoDownloader te vinden zijn in de PlayStore. Zelf heb ik er voor de iPhone nog niet eerder naar gezocht.

   Ben benieuwd of dit je verder helpt. Laat je het me nog even weten? Groeten van Walter

 50. Marina 9 jaar geleden

  Dag Walter,

  Is er een mogelijkheid mijn profielfoto te veranderen en dat hij niet verschijnt op
  het nieuwsoverzicht ?

  Met vriendelijke groeten

  Marina

 51. PA 9 jaar geleden

  Beste Walter,

  Graag zou ik willen weten wat als ik mijn naam wijzig op FB?
  Gaat mijn nieuwe naam verschijnen op al mijn vorige likes en foto’s waar ik getagd ben of niet?

  Mvg,

  PA

  • Walter Kort 9 jaar geleden

   Hoi PA, ja, jouw oude naam wordt op Facebook overal vervangen door je nieuwe naam. Groet van Walter

 52. jos Cordewner 9 jaar geleden

  Beste Walter ,

  als lid van een gesloten groep, heb ik de vele foto’s op mijn pc opgeslagen en middels PHP-Java een sorteer en zoek programma gemaakt om snel dmv trefwoorden (Plaats,straat, jaartal google coordinaten ,zoekwoorden) bij elkaar horende foto’s te vinden. Ik wil nu ook de commentaren die de leden erbij voegen (veelal opmerkingen over de betreffende panden of werkzaamheden) met de gewenste trefwoorden doorzoeken. Hiertoe zou ik deze in de database moeten toevoegensamen met de foto . Via element controle zijn deze wel te traceren , maar had dit graag geautomatiseerd tijdens het downloaden van de foto.
  Weet Jij hiertoe een mogelijkheid?

  Mvg Jos

  • Walter Kort 9 jaar geleden

   Hoi Jos, daar wil je me wat zeg 🙂 Zelf heb ik nog niet eerder een poging gedaan om een dergelijk systeem in elkaar te zetten. Weet eerlijk gezegd ook niet echt waarom je het zou willen, maar dat heb jij vast en zeker zelf helemaal uitgedacht. Er zijn verschillende websites, Facebook Apps en ook browser plugins die een heleboel van Facebook kunnen schrapen, zoals jij zelf ook doet, als het het goed begrijp. Geen enkele heb ik kunnen vinden die dat voor groepen doet. Althans niet de foto’s mét beschrijvingen e.d. waar je zelf niet in bent getagd. Mogelijk kun je een mooi recept bouwen met IFTT.com en er zo voor zorgen dat nieuwe posts netjes een plekje krijgen in jouw database.

   Groet van Walter

 53. Bert 9 jaar geleden

  Hoi Walter,

  Het probleem waar ik al een paar keer tegen aan ben gelopen is dat als ik mijn foto’s wil ordenen dat het door elkaar loopt. Bijv ik heb map met ‘familie’, iOS foto’s en werk. Als ik dan die vanuit het ene album in het andere plaats , blijft het staan in de oorspronkelijke. Wil ik die dan verwijderen krijg ik waarschuwing dat als ik die actie uitvoer het definitief word verwijdert… Een ander dingetje waar ik tegen aan loop is dat het ook vookomt dat als ik iets verwijder uit een album dat het ergens anders dan weer staat. Heb je hier een suggestie/oplossing voor?

  Bvd.
  greetz

 54. Rosa 9 jaar geleden

  Hi!

  Ik zie vaak dat mensen een oude profielfoto opnieuw instellen als profielfoto en de likes en reacties worden meegenomen evenals de oude datum dat de foto is ingesteld , als ik dit doe komt mijn profielfoto dubbel in m’n album en zijn alle likes en reacties weg … Ik wil graag weten hoe ik een oude foto opnieuw in stel zonder dat hij opnieuw in het album komt zonder likes etc.

  Groetjes,

 55. Sanne 9 jaar geleden

  Goedemiddag. Ik heb een groep waar alleen de beheerder berichten moet goedkeuren voor op de wall. Nu zijn er ook groepsalbums. In deze groep album hebben meerdere leden een foto geplaatst. Nu kunnen we sommige wel ken foto’s wel liken en er op reageren maar bij andere foto’s staat er letterlijk alleen “delen” en kunnen wij dus niet liken of reageren. Nu hebben deze mensen geen vreemde instellingen waardoor dit gebeurd of het groepsalbum kun je nooit een instelling opleggen. Graag uw advies.
  Alvast dank.

 56. Roos 9 jaar geleden

  Hallo,

  ik wil graag een foto uit mijn album instellen als profielfoto. Echter behoud ik dan niet de reacties/likes bij deze foto. Hoe kan ik deze foto instellen als profielfoto en toch de likes en reacties behouden?

  Groeten,

  Roos

 57. N 9 jaar geleden

  Ik wil een foto van mijn bestaande map (zelf gemaakt) verplaatsen naar mijn profielfoto maar hierbij wil ik wel alle likes behouden. Telkens als ik die foto verplaats ben ik al mijn likes en opmerkingen kwijt. kan dit?

  • Walter Kort 9 jaar geleden

   Hoi Nicole, er wordt als het goed is een kopie gemaakt voor de profielfoto. Deze kopie heeft dan natuurlijk nog geen likes en reacties. Het origineel, dat nog gewoon in het andere album staat, blijft ongeroerd. De foto verplaats je dus eigenlijk niet maar kopieer je.

 58. Willem 9 jaar geleden

  Iemand heeft een foto op mijn tijdlijn geplaatst, door te vermelden dat ze met mij daar is geweest.
  Deze foto wil ik graag in het mapje foto’s van facebook zetten
  Hoe doe ik dat?

 59. Henk 9 jaar geleden

  hoe kan ik foto’s van een album terug in de map tijdlijnfoto’s zetten

 60. Eva 9 jaar geleden

  Hi Walter,
  Wellicht dat jij een antwoord hebt op een Facebook probleem waar ik tegenaan loop.
  Heb vorige week 1 foto toegevoegd aan een reeds bestaand fotoalbum. Deze foto was tot gister zichtbaar op mijn Facebook journaal, maar de post is nu ineens verdwenen, terwijl de foto nog wel in het album staat en ook zichtbaar is bij “foto’s van mij” (omdat ik mezelf in de foto geragd heb). Het vreemde is dat ik de post niet gemaskeerd of verwijderd heb van mijn Facebook journaal.

  Exact hetzelfde voor een nieuw album dat ik een dag eerder heb aangemaakt en waaraan ik foto’s heb toegevoegd: deze zijn nog wel zichtbaar voor mijn vrienden op Facebook wanneer ze rechtstreeks naar foto’s gaan, maar het album is niet meer zichtbaar op mijn Facebook journaal.

  Heb jij enige idee hoe ik beide posts weer kan weergeven op mijn journaal? Heb al gekeken bij persoonlijke historie maar daar de foto’s en het album nooit gemaskeerd zijn zie ik hier geen mogelijkheid om deze twee posts weer terug op het journaal te zetten.

  Gericht zoeken op google naar dit probleem helpt me helaas ook niet veel verder.
  Bij voorbaat dank voor de reactie, Fijne dag!

 61. Jeroen Oosterhof 9 jaar geleden

  Hallo Walter,

  Ik ben getagd in een bericht/album met meerdere foto’s maar ik krijg dit bericht/album niet te zien op mijn tijdlijn.
  Wanneer ik word getagd in één enkele foto, verschijnt deze wel op mijn tijdlijn.
  Heb je enig idee wat ik kan doen zodat dit bericht ook op mijn tijdlijn verschijnt?

  Bij voorbaat dank!

  Groeten,

  Jeroen

 62. joke 9 jaar geleden

  Klare uitleg maar ik wil er iets bijzetten;
  Ik wil een foto bij een oud bericht plaatsen. Bv op 18 augustus heb ik een foto van een museum gezet en vandaag wil ik de kunstwerken aan toevoegen. Dit lukt me niet. Het verwijderen gaat ook niet want mensen hebben er al op gereageerd.
  Ken je een trucje?

  Dank je 🙂

 63. Olga 9 jaar geleden

  Beste Walter,

  Weet u of het mogelijks is om de foto’s di naar albums waren verplaats terugzetten op de tijdlijn aub.
  Het betreft een bedrijfspagina en na de verplaatsing zijn enkel nog berichten over, zonder foto’s.

  Alvast bedankt

 64. Klaas 9 jaar geleden

  De foto’s staan bij mij zo in één keer op de verkeerde volgorde. De foto’s die ik als laatste van een serie post die staan als eerste. Bij een brand zie je dus eerst het nablussen en dan pas de brandweer die aan komt rijden. Die moet dus als eerste en het nablussen als laatste. Het vreemde is wel dat als je de fotoalbums aanklikt het wel in de goede volgorde ziet. Het probleem zit hem dus in de map foto’s.

  gr. Klaas

 65. Ina 9 jaar geleden

  Hallo Walter,

  Een kennis van mij heeft een pagina voor haar bedrijf maar het ontbreekt aan een mogelijkheid om foto’s te plaatsen bij een reactie. Zelf weet ze niet hoe ze het in kan stellen en ik ook niet.
  Weet jij het antwoord hierop?
  Er staat dus geen camera in de comment box.

  Ik hoor het graag van je.

  Grote dank.

  Groeten,
  Ina

 66. Guusje 8 jaar geleden

  Beste Walter,

  Is het mogelijk om foto’s, video’s en albums van een (oude) pagina waarvan ik de redacteur ben, over te zetten naar een andere (nieuwe) pagina? We willen namelijk de oude fb pagina afsluiten.

  Of Is het mogelijk om de foto’s en video’s samen te voegen in de recente pagina?

  bvd,
  Guusje

 67. Francis 8 jaar geleden

  Hallo Walter,

  Wat mooi al die tips. Ik hoop dat je nog actief hiermee bent…

  Ik heb verschillende filmpjes van mijn telefoon op mijn tijdlijn staan, en die wil ik graag verplaatsen in een album. Dit lukt me niet. Kun jij me verder helpen?

  Alvast bedankt
  Francis

 68. Zus van den Heuvel 8 jaar geleden

  Goede Morgen Walter … Ik plaatste een album voor de verjaardag van mijn kleindochter
  Wilde deze met de foto s .. ook op de site naar haar doen .. Maar hoe krijg ik dat voor elkaar
  Dan krijgt zij ook de leuke felicitatie …van de mensen … ik ben al aan het doen geweest van alles maar er het komt niet terecht … bedankt alvast Zus ..

 69. Katie 8 jaar geleden

  VOLGORDE VAN ALBUMS NAAR EIGEN WENS INDELEN IN EEN FBGROEP

  Hoi Walter, de link voor het in gewenste volgorde zetten van albums werkte goed bij mijn persoonlijke FBpage maar hoe krijg ik het voor elkaar op groepen die ik heb gemaakt/beheer?

  Het zou super fijn zijn als je vandaag antwoord kunt geven want ik heb de info nodig voor een moederdag groep en ik ben dus al laat met het plaatsen.

  Bij voorbaat dan,

  Katie

 70. Maria 8 jaar geleden

  Hallo Walter,

  Sinds kort heb ik het probleem dat als ik een album wil plaatsen ik een of ander “memory” spel moet doen. Het blijft niet bij 1 keer maar gewoon 15 a 20 keer achter elkaar. Facebook laat dan plaatjes zien van bloem, tijger, waterval, leeuw. Kat , horloge etc. je doet dan braaf mee met als gevolg dat mijn fotos niet allemaal ge-upload worden. Weet jij waarom facebook dit doet en nog beter, hoe kom je er van af?
  Mvg,
  Maria

 71. J.vd.kieboom 6 jaar geleden

  Vorige week nog kon ik foto,s van facebook met de rechter muisknop verplaatsen naar afbeeldingen op de pc werkt ineens niet meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?