Facebook Profielfoto wijzigen zonder meldingen aan vrienden

Vaak krijg ik vragen over het wijzigen van de Facebook profielfoto. Nu is dat niet héél lastig, wel moet je even de juiste knopjes aantikken om ervoor te zorgen dat jouw vrienden er niet van op de hoogte worden gebracht.

Soms is het namelijk best vervelend als iemand om de week een nieuwe profielfoto toevoegt en iedereen er weer wat van moet vinden. Jij kunt dat soort vervelende sociale interacties voor zijn door de stappen te volgen in mijn instructievideo.

Geen meldingen naar vrienden in 2 stappen

Als je jouw Facebook profielfoto wilt wijzigen zonder je vrienden hiervan op de hoogte te stellen, dan moet je rekening houden met 2 zaken:

 1. Zorg dat je gekozen profielfoto alleen zichtbaar is voor jou. Pas hiervoor dus de privacy-instelling aan.
 2. Verberg het bericht van je tijdlijn op jouw profiel dat aangeeft dat je weer een nieuwe foto gekozen

Er is jammer genoeg geen instelling of optie die je van te voren in kunt doorvoeren zodat je 100% zeker bent dat niemand een melding krijgt van de verandering op je profiel. Het is dus een kwestie van heel snel klikken!

Wel likes en reacties van vrienden zichtbaar maken

Uiteraard zijn likes en reacties op je Facebook profielfoto wel fijn om te krijgen en misschien ook om te laten zien aan andere mensen die je profiel bekijken. Als de tijd weer is verstreken kun je de privacy-instelling voor die ene profielfoto wel weer terugzetten zodat mensen de foto alsnog aan kunnen klikken op je profiel of in het album met profielfoto’s. De eerdere reactie en likes zijn gewoon behouden gebleven.

Ben trouwens wel benieuwd hoe vaak jij je Facebook profielfoto wijzigt en waarom dan zoal. Ik heb bijvoorbeeld van de week een nieuwe profielfoto gemaakt omdat ik een nieuwe bril heb, hahah. Laat jij het ook even weten in een reactie onderaan dit bericht?

signature
49 Reacties
 1. Bart 10 jaar geleden

  Beste Walter,

  In verband met je filmpje over meldingen vermijden als je een profielfoto of omslagfoto veranderd volgende vraag. De uitleg die je in het filmpje gaf slaat op een persoonlijk profiel. Bij een bedrijfspagina lukt dit niet, weet u hoe je dit hiervoor kan oplossen?

  • Auteur
   Walter Kort 10 jaar geleden

   Hoi Bart, deze truc kun je helaas niet uithalen met een Facebook bedrijfspagina. Dat is namelijk altijd allemaal voor het publiek.
   De melding kun je natuurlijk wel van de timeline op de pagina verbergen. Dit gaat op dezelfde manier als bij je persoonlijke profiel. Overigens is er tegenwoordig weinig kans dat fans op de eigen startpagina de melding zien dat de pagina een andere avatar heeft gekregen. Groet van Walter

 2. […] Soms wil je gewoon even je profielfoto op Facebook veranderen, zonder dat iedereen dat ziet en er op gaat reageren. Dat kan. En wel zo. […]

 3. Janou 9 jaar geleden

  Ik was benieuwd of een foto die ik van de week op mijn tijdlijn heb gezet kan instellen als profielfoto zonder de likes en reacties te verliezen.. Het zijn er namelijk nogal wat, dus dat vind ik zo zonde haha.

  • Auteur
   Walter Kort 9 jaar geleden

   Hoi Janou, dat kan zonder problemen en met behoud van de likes. Het enige is dat de profielfoto altijd een kopie zal zijn van het originele en dus zelf nog geen likes/reacties zal hebben. Maar aangezien je op dit artikel bent gekomen…ga ik er een beetje vanuit dat je hier ook niet op uit bent 😉 Groet van Walter

 4. Chris 9 jaar geleden

  hoi,
  hoe kan je beletten dat iemand commentaar schrijft bij je fotos of deze liked
  indien niet, hoe kan je beletten dat anderen commentaren of likes (= + naam links naar hun profile)
  zien.
  Ik toon mijn foto’s aan anderen, ik heb niet gevraagd om commentaren of vrienden namen te delen

 5. Wencke 9 jaar geleden

  Hoi Walter,

  Nog even terug te komen op de vraag van Janou, kun je je foto op de tijdlijn met behoud van de likes en reacties wel of niet kopiëren naar je profiel foto? Heb al van alles geprobeerd zoals instellen als profiel foto vanuit verschillende instelingen maar heb het nog niet voor elkaar gekregen terwijl het wel zou moeten kunnen denk ik?

  Alvast bedankt.

  Groetjes Wencke

 6. kim 9 jaar geleden

  Beste Walter,

  Ik wilde hierover nog het volgende vragen: als je je profielfoto instelt op ‘alleen ik’ en vrienden bekijken jouw tijdlijn, dan zien ze wel jouw nieuwe profielfoto, maar kunnen er niet op reageren? Klopt dit?

  Ik vind het niet erg dat ze erop reageren, maar ik vind het vervelend dat alle vrienden dit in hun nieuwsbericht ontvangen. Is dit met ‘alleen ik’ inschakelen dan opgelost?

  Groetjes, Kim

 7. Sara 9 jaar geleden

  Dus als ik na dat ik mijn foto als profielfoto heb ingesteld mijn privacy verander naar ‘alleen ik’ zien ze de foto wel maar kunnen ze het niet liken en erop reageren toch? Of hoe zit dit juist?

  • Auteur
   Walter Kort 9 jaar geleden

   Dat is juist Sara. De foto is altijd openbaar dus als iemand ‘m wilt bekijken dan is dat wel mogelijk maar reageren of liken kan niet.

 8. Cora 9 jaar geleden

  Ik heb een vraag. Ik wil mijn profielfoto veranderen zonder dat mijn vrienden dat kunnen zien. Omdat ik niet zoveel vrienden heb (minder dan 40) had ik het volgende bedacht: ik zet iedereen op ‘niet toegankelijk’, vervolgens wissel ik de foto en daarna zet ik iedereen weer op ‘vriendenlijst’. Is dat mogelijk?

 9. S 9 jaar geleden

  Hoi Walter,

  Na hoeveel tijd kun je je privacy instellingen van de foto zelf weer op openbaar zetten, zonder dat de foto/het bericht alsnog in het nieuwsoverzicht verschijnt?

 10. S 9 jaar geleden

  Als je een oude profielfoto opnieuw instelt als profielfoto, staat dan de datum van vandaag erbij of die van de eerste keer?

 11. Marloes 8 jaar geleden

  Is het ondertussen nog steeds niet mogelijk voor een groep/bedrijfspagina? Ik maak taartjes en doe met van alles en nog wat mijn profielfoto veranderen (sinterklaas, kerst, carnaval, valentijnsdag, pasen etcetera. Na valentijnsdag verander ik het weer naar een meer standaard foto.
  Maar ik wil niet dat dat steeds verschijnt bij anderen en mensen verveeld raken van mijn pagina. Ik klik het steeds weg van de tijdlijn, maar nog krijg ik likes…
  Hellep…

 12. Anne Schouten 8 jaar geleden

  Hai Walter

  Ik heb een vraag over foto’s toevoegen aan een album op facebook. Kan ik dit doen, zonder dat dit op mijn tijdlijn komt?
  Zonder dat er een melding van komt?

  alvast bedankt

  groet Anne.

  • Auteur
   Walter Kort 8 jaar geleden

   Hoi Anne, dat doe je dan op dezelfde manier zoals beschreven voor de profielfoto. Zodra je de melding op je tijdlijn ziet staan, kun je ‘m direct verbergen!

 13. Maja 8 jaar geleden

  Hallo Walter,

  Ik begrijp dat de huidige profielfoto per definitie openbaar zichtbaar is. Als ik mijn profielfoto instel op ‘friends only’, kunnen vreemden dan ook commentaar en ‘likes’ zien?

  • Auteur
   Walter Kort 8 jaar geleden

   Hoi Maja, nee, dat kunnen ze dan niet zien. Alleen de foto is dan zichtbaar.

 14. Maja 8 jaar geleden

  Dankjewel Walter. Al mijn andere profielfoto’s zijn tevens ingesteld op ‘friends only’, betekent dit dat vreemden deze foto’s ook kunnen zien? Of geldt dit alleen voor de huidige profielfoto en omslagfoto?

  • Auteur
   Walter Kort 8 jaar geleden

   In dat geval zijn de foto’s in dat album helemáal niet te zien voor anderen behalve je “friends”. Ik heb overigens nog nooit getest wat er met het album “Profielfoto’s” gebeurt als de foto’s voor die persoon niet worden weergeven. Jij zit in ieder geval safe…in het geval je de foto’s niet wilt laten zien.

 15. Alis 8 jaar geleden

  Hoi Walter

  Als ik alsnog na 2 dgn ofzo de instelling wijzig van
  ” alleen ik” naar “openbaar”. Wordt mijn profielfoto dan wel weergegeven op mijn tijdlijn?

  Groetjes
  Alis

  • Auteur
   Walter Kort 8 jaar geleden

   Ja, maar als je alweer nieuwe berichten hebt gepubliceerd zullen die uiteraard wel daarboven verschijnen en is de publicatie over de profielfoto naar beneden “gezakt” 🙂

 16. Danny 8 jaar geleden

  Hi Walter,

  Top site! Mijn complimenten ?
  Aangezien jij de allesweter van Facebook bent, hoop ik dat jij mij antwoord kan geven op de volgende vraag: hoe stel ik een oude profielfoto (in de map: profielfoto’s) opnieuw in als profielfoto, met het behoud van de huidige likes en comments?

  Kunt jij mij helpen?

  • Auteur
   Walter Kort 8 jaar geleden

   Hoi Danny,

   Dat is heel simpel 🙂 Je gaat naar het album profielfoto’s, klikt de betreffende foto. In het paneel dat verschijnt zie je de likes en reacties aan de rechterkant. Aan de linkerkant jouw hoofd in het groot 🙂 Als je daar overheen gaat met je muis, zie je onderaan verschijnen “Deze foto instellen als profielfoto”. Klik daar op en schaal vervolgens de foto naar 100% (dus dat je alles van de foto ziet). Bevestig deze bewerking en je hebt jouw eerder gebruikte profielfoto als huidige profielfoto ingesteld waarbij je zult zien dat de likes en reacties behouden zijn gebleven en er geen kopie is gemaakt van de foto. Dit is dus anders als je uit een andere map een foto instelt als profielfoto, dán wordt het een kopie en komen de likes en reacties niet mee maar blijven wel behouden bij de originele foto.

   Groet van Walter

 17. mona 8 jaar geleden

  dus als ik mijn profielfoto verander gaat het niet p de startpagina van anderen komen?
  en waar kan ik mijn privacy installingen wijzigen?

 18. r 8 jaar geleden

  Hoi walter,

  nog een vraag over het wijzigen van mijn profielfoto. wanneer ik hem wijzig en meteen van mijn tijdlijn verwijder dan is de foto wel nog zichtbaar in mijn nieuwsoverzicht. hoe zorg ik ervoor dat mijn foto niet zichtbaar is in het nieuwsoverzicht?

 19. Wendy Braun 8 jaar geleden

  Hoi Walter,

  Ik kan opeens mijn omslagfotos en profielfotos niet meer verbergen op mijn tijdlijn. Bij overige berichten en fotos lukt dit wel. Is dit wat nieuws?

  Groetjes Wendy.

 20. Lily 8 jaar geleden

  Hi Hi,

  mijn profielfoto en achtergrondfoto is wel zichtbaar, maar kan alleen delen en niet liken of comment vanaf buitenaf.

  Hoe verander ik dat in mijn settings? Heb mij rotgezocht O:

  Alvast bedankt!

 21. susanne 8 jaar geleden

  Hii Walter,

  Vraag, ik heb onlangs een foto geplaatst op mijn tijdlijn van Facebook, nu wil ik deze verplaatsen als profielfoto. Hoe kan ik dit doen zonder de reacties etc te verliezen. Dus dat deze op de profiel foto ook verschijnen?

  Groet Susanne

 22. Blabla 8 jaar geleden

  Wijzig mijn profielfoto op Facebook misschien hooguit 2 à 3x per jaar

 23. Jelle De Saeger 8 jaar geleden

  Dag Walter!

  Kan ik een verwijderde profielfoto opnieuw instellen zonder likes en reacties te verliezen?

  Alvast bedankt!

  Groet van Jelle

 24. Kara 8 jaar geleden

  Hallo Walter,
  is dit ook mogelijk om dezelfde privacyinstelling te zetten voor een omslagfoto?

 25. Moi 8 jaar geleden

  Beste Walter,

  Graag wil ik vragen of je nog vragen beantwoord voor dat ik m al ga stellen.

  Alvast bedankt voor een eventuele reactie.

  • Auteur
   wkort 8 jaar geleden

   Hoi, ja ik beantwoord graag zinnige vragen 🙂 Er zijn echter een heleboel mensen die ook vragen hebben achtergelaten die duidelijk in de instructie beantwoord worden en daar heb ik niet (direct) antwoord op gegeven aangezien dat een beetje zinloos werk is 😉

 26. Marike 7 jaar geleden

  Hoi Walter! Top van je, al deze handige antwoorden! Heb ik ook nog een vraag en hopelijk vind je het geen onzinnige ? Als ik dus mijn profielfoto verander en dan ‘alleen ik’ aanklik, ziet niemand die foto en dus ook niet als ik op iemand reageer of als ik iets post? Pas als ik hem op ‘openbaar’ zet komt ie in beeld? Maar als ik dit dus na één of 2 weken doe komt de melding daarvan dus niet levensgroot bij iedereen binnen omdat er daarna ongetwijfeld weer genoeg gepost is? Thanks alvast! Ik haat namelijk al die enorme foto’s van nieuwe profielen en die commentaren erop ?

 27. Stephan H 7 jaar geleden

  Hallo,

  Ik heb een vraag. Ik wil een geplaatste film op Facebook verruilen voor een aangepaste versie. Is dit mogelijk zonder dat ik de likes e.d. verlies?

 28. camille 7 jaar geleden

  Beste Walter

  Ik heb mijn profielfoto veranderd op alleen ik, dus op Facebook is mijn profielfoto veranderd maar op Messenger niet. Hoe kan ik de profielfoto ook op Messenger veranderen?

  Alvast bedankt!

  • Auteur
   wkort 7 jaar geleden

   Dat zou gewoon automatisch moeten veranderen met je profielfoto op Facebook. Dat het “alleen zichtbaar voor jezelf” maakt als het goed is niet uit. Wellicht helpt het opnieuw opstarten van de app?

 29. Rachel 7 jaar geleden

  Hoi Walter,
  ,
  ik heb een kleine vraag, als ik mijn profiel foto wijzig op facebook dan komt dit bij niemand in het nieuwsoverzicht terwijl ik hem wel openbaar upload? hoe kan dit.. zou je mij daar misschien mee kunnen helpen?

  Mvg

 30. Mevrouw 6 jaar geleden

  Het is toch ook mogelijk dat de mensen die niet in je lijst staan niet kunnen zien wie mijn profiel foto/video heeft geliket? Ik heb dat bij andere gezien en dan zie ik geen likes alleen de profielfoto.
  Hoe kan je dat instellen?

 31. kirrekiwere 6 jaar geleden

  Kan je je omslagfoto op je tijdlijn verbergen voor sommige vrienden bij een kennis is dit zo en we zijn vrienden.

  • Auteur
   wkort 6 jaar geleden

   Ja, je kunt mensen in aparte lijstjes zetten en dus notificaties heel gericht zichtbaar laten zijn. Uiteindelijk is de omslagfoto zelf, wel altijd public.

 32. Mary 5 jaar geleden

  Bij mij blijft het veld grijs, kan het niet veranderen in alleen ik

 33. Inne 5 jaar geleden

  Ik kan die privacy instellingen niet veranderen wanneer ik mijn profielfoto wijzig… wanneer ik deze wijzig kan ik alleen aanklikken dat mijn vrienden het mogen zien maar ik wil gewoon dat het NIET op de nieuwsfeed of tijdlijn passeert…

 34. r 5 jaar geleden

  goedendag

  is het mogelijk om je profiel foto in te stellen en dat alleen bepaalde personen het kunnen zien ?

  • Auteur
   wkort 5 jaar geleden

   Dat moet kunnen door deze mensen bijv. in een specifieke lijst te zetten i.p.v. het wereldbolletje op “alleen ik” te zetten. Deze specifiek lijst te selecteren of specifieke mensen ter plekken te benoemen. Kijk maar eens bij een reeds gepubliceerde post van jezelf, welke opties daar allemaal nog meer staan.

 35. Lieve 4 jaar geleden

  Als een niet vriend commentaar schrijft op mijn profielfoto, zie ik dat dan.
  Groetjes

  • Auteur
   wkort 4 jaar geleden

   Ja in principe zou jij dat gewoon moeten kunnen zien.

 36. Rozelien 3 jaar geleden

  Beste Walter,

  Ik heb een bepaalde profielfoto 2 keer geplaatst. De tweede foto was wat beter bijgesneden 🙂

  Op dit moment staat de tweede profielfoto met de meeste likes en reacties ingesteld als ‘Verborgen op profiel’. Graag zou ik deze foto wél op mijn tijdlijn hebben staan (met alle reacties erbij) en de eerste (die gelijkaardig is (maar minder reacties heeft) niet. Weet jij hoe ik dat voor elkaar kan krijgen? Sowieso staat deze tweede profielfoto al ingesteld als ‘Openbaar’ (maar toch staan de reacties niet mee op mijn tijdlijn).
  Hartelijk dank!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?