Facebook Profielfoto wijzigen zonder meldingen aan vrienden

Vaak krijg ik vragen over het wijzigen van de Facebook profielfoto. Nu is dat niet héél lastig, wel moet je even de juiste knopjes aantikken om ervoor te zorgen dat jouw vrienden er niet van op de hoogte worden gebracht.

Soms is het namelijk best vervelend als iemand om de week een nieuwe profielfoto toevoegt en iedereen er weer wat van moet vinden. Jij kunt dat soort vervelende sociale interacties voor zijn door de stappen te volgen in mijn instructievideo.

Geen meldingen naar vrienden in 2 stappen

Als je jouw Facebook profielfoto wilt wijzigen zonder je vrienden hiervan op de hoogte te stellen, dan moet je rekening houden met 2 zaken:

  1. Zorg dat je gekozen profielfoto alleen zichtbaar is voor jou. Pas hiervoor dus de privacy-instelling aan.
  2. Verberg het bericht van je tijdlijn op jouw profiel dat aangeeft dat je weer een nieuwe foto gekozen

Er is jammer genoeg geen instelling of optie die je van te voren in kunt doorvoeren zodat je 100% zeker bent dat niemand een melding krijgt van de verandering op je profiel. Het is dus een kwestie van heel snel klikken!

Wel likes en reacties van vrienden zichtbaar maken

Uiteraard zijn likes en reacties op je Facebook profielfoto wel fijn om te krijgen en misschien ook om te laten zien aan andere mensen die je profiel bekijken. Als de tijd weer is verstreken kun je de privacy-instelling voor die ene profielfoto wel weer terugzetten zodat mensen de foto alsnog aan kunnen klikken op je profiel of in het album met profielfoto’s. De eerdere reactie en likes zijn gewoon behouden gebleven.

Ben trouwens wel benieuwd hoe vaak jij je Facebook profielfoto wijzigt en waarom dan zoal. Ik heb bijvoorbeeld van de week een nieuwe profielfoto gemaakt omdat ik een nieuwe bril heb, hahah. Laat jij het ook even weten in een reactie onderaan dit bericht?

19 Reacties
  1. Bart 3 jaar ago

    Beste Walter,

    In verband met je filmpje over meldingen vermijden als je een profielfoto of omslagfoto veranderd volgende vraag. De uitleg die je in het filmpje gaf slaat op een persoonlijk profiel. Bij een bedrijfspagina lukt dit niet, weet u hoe je dit hiervoor kan oplossen?

    • Auteur
      Walter Kort 3 jaar ago

      Hoi Bart, deze truc kun je helaas niet uithalen met een Facebook bedrijfspagina. Dat is namelijk altijd allemaal voor het publiek.
      De melding kun je natuurlijk wel van de timeline op de pagina verbergen. Dit gaat op dezelfde manier als bij je persoonlijke profiel. Overigens is er tegenwoordig weinig kans dat fans op de eigen startpagina de melding zien dat de pagina een andere avatar heeft gekregen. Groet van Walter

  2. […] Soms wil je gewoon even je profielfoto op Facebook veranderen, zonder dat iedereen dat ziet en er op gaat reageren. Dat kan. En wel zo. […]

  3. Janou 3 jaar ago

    Ik was benieuwd of een foto die ik van de week op mijn tijdlijn heb gezet kan instellen als profielfoto zonder de likes en reacties te verliezen.. Het zijn er namelijk nogal wat, dus dat vind ik zo zonde haha.

    • Auteur
      Walter Kort 3 jaar ago

      Hoi Janou, dat kan zonder problemen en met behoud van de likes. Het enige is dat de profielfoto altijd een kopie zal zijn van het originele en dus zelf nog geen likes/reacties zal hebben. Maar aangezien je op dit artikel bent gekomen…ga ik er een beetje vanuit dat je hier ook niet op uit bent 😉 Groet van Walter

  4. Sara 2 jaar ago

    Dus als ik na dat ik mijn foto als profielfoto heb ingesteld mijn privacy verander naar ‘alleen ik’ zien ze de foto wel maar kunnen ze het niet liken en erop reageren toch? Of hoe zit dit juist?

    • Auteur
      Walter Kort 2 jaar ago

      Dat is juist Sara. De foto is altijd openbaar dus als iemand ‘m wilt bekijken dan is dat wel mogelijk maar reageren of liken kan niet.

  5. Anne Schouten 2 jaar ago

    Hai Walter

    Ik heb een vraag over foto’s toevoegen aan een album op facebook. Kan ik dit doen, zonder dat dit op mijn tijdlijn komt?
    Zonder dat er een melding van komt?

    alvast bedankt

    groet Anne.

    • Auteur
      Walter Kort 2 jaar ago

      Hoi Anne, dat doe je dan op dezelfde manier zoals beschreven voor de profielfoto. Zodra je de melding op je tijdlijn ziet staan, kun je ‘m direct verbergen!

  6. Maja 2 jaar ago

    Hallo Walter,

    Ik begrijp dat de huidige profielfoto per definitie openbaar zichtbaar is. Als ik mijn profielfoto instel op ‘friends only’, kunnen vreemden dan ook commentaar en ‘likes’ zien?

    • Auteur
      Walter Kort 2 jaar ago

      Hoi Maja, nee, dat kunnen ze dan niet zien. Alleen de foto is dan zichtbaar.

  7. Maja 2 jaar ago

    Dankjewel Walter. Al mijn andere profielfoto’s zijn tevens ingesteld op ‘friends only’, betekent dit dat vreemden deze foto’s ook kunnen zien? Of geldt dit alleen voor de huidige profielfoto en omslagfoto?

    • Auteur
      Walter Kort 2 jaar ago

      In dat geval zijn de foto’s in dat album helemáal niet te zien voor anderen behalve je “friends”. Ik heb overigens nog nooit getest wat er met het album “Profielfoto’s” gebeurt als de foto’s voor die persoon niet worden weergeven. Jij zit in ieder geval safe…in het geval je de foto’s niet wilt laten zien.

  8. Alis 1 jaar ago

    Hoi Walter

    Als ik alsnog na 2 dgn ofzo de instelling wijzig van
    ” alleen ik” naar “openbaar”. Wordt mijn profielfoto dan wel weergegeven op mijn tijdlijn?

    Groetjes
    Alis

    • Auteur
      Walter Kort 1 jaar ago

      Ja, maar als je alweer nieuwe berichten hebt gepubliceerd zullen die uiteraard wel daarboven verschijnen en is de publicatie over de profielfoto naar beneden “gezakt” 🙂

  9. Danny 1 jaar ago

    Hi Walter,

    Top site! Mijn complimenten ?
    Aangezien jij de allesweter van Facebook bent, hoop ik dat jij mij antwoord kan geven op de volgende vraag: hoe stel ik een oude profielfoto (in de map: profielfoto’s) opnieuw in als profielfoto, met het behoud van de huidige likes en comments?

    Kunt jij mij helpen?

    • Auteur
      Walter Kort 1 jaar ago

      Hoi Danny,

      Dat is heel simpel 🙂 Je gaat naar het album profielfoto’s, klikt de betreffende foto. In het paneel dat verschijnt zie je de likes en reacties aan de rechterkant. Aan de linkerkant jouw hoofd in het groot 🙂 Als je daar overheen gaat met je muis, zie je onderaan verschijnen “Deze foto instellen als profielfoto”. Klik daar op en schaal vervolgens de foto naar 100% (dus dat je alles van de foto ziet). Bevestig deze bewerking en je hebt jouw eerder gebruikte profielfoto als huidige profielfoto ingesteld waarbij je zult zien dat de likes en reacties behouden zijn gebleven en er geen kopie is gemaakt van de foto. Dit is dus anders als je uit een andere map een foto instelt als profielfoto, dán wordt het een kopie en komen de likes en reacties niet mee maar blijven wel behouden bij de originele foto.

      Groet van Walter

  10. Moi 9 maanden ago

    Beste Walter,

    Graag wil ik vragen of je nog vragen beantwoord voor dat ik m al ga stellen.

    Alvast bedankt voor een eventuele reactie.

    • Auteur
      wkort 9 maanden ago

      Hoi, ja ik beantwoord graag zinnige vragen 🙂 Er zijn echter een heleboel mensen die ook vragen hebben achtergelaten die duidelijk in de instructie beantwoord worden en daar heb ik niet (direct) antwoord op gegeven aangezien dat een beetje zinloos werk is 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

©2017 Walter Kort - Kenniswerker Nieuwe Media

Log in with your credentials

Forgot your details?