Drone Racing in Heemstede voor lokale TV en krant

Afgelopen donderdag gaf SportPlaza Groenendaal ons weer de gelegenheid om te kunnen racen met onze drones.

Van ongeveer 17.00 – 19.00 uur zijn we in de weer geweest met de track en onze racemonstertjes. We waren met in totaal 8 racers die daadwerkelijk konden vliegen met hun drones, een handje vol belangstellende om het spektakel te aanschouwen en twee journalisten van de Heemsteedse Courant en RTV Noord-Holland.

Track gesponsord

start grid gesponsoord Foto Vincent van DijkDeze interessante middag werd overigens mede mogelijk gemaakt door Vincent van Dijk. Deze ondernemer van de fotografiewinkel aan de Binnenweg in Heemstede kent natuurlijk de vele foto- en videokunsten die tegenwoordig met drones worden uitgehaald. De meer actiegerichte activiteiten met Drone Racing en daarbij behorende kleinere apparatuur zoals actioncams, worden ook steeds populairder!

Overigens printte Vincent ook voor ons de start grid op groot formaat en stevig canvas. Normaal hang je een dergelijk doek aan de wand, wij gebruikte het om vanaf op te stijgen en als finish!

Verslag in regionaal journaal en krant

Inmiddels zijn de items uiteraard ook online te bekijken.

Carel le Brun schreef voor de Heemsteedse Courant en dichtbij.nl en maakt een aantal foto’s van ons.

Drone Racing - dichtbijnl Heemsteedse Courant Drone Racing Heemstede - Heemsteedse Courant en RTV Noord-Holland

Het item door Eline Boshuizen voor in het nieuws van RTV Noord-Holland werd vanaf zondag 7 maart uitgezonden een meerder malen herhaald.

Veiligheidsnet van FormulaFPV

Ook niet geheel onbelangrijk is de veiligheid van (het toch wel grote aantal) mensen dat zich in de pitstraat aan de rand van de zaal bevond. Evenementenorganisatie FormulaFPV tuigde met ons hun veiligheidsnet op. “Better Safe Than Sorry”…de vangst van de dag was één quadcopter die uit de bocht vloog. Net zoals bij elke andere racesport kunnen dit soort ongeluk(jes) gebeuren. De 350 gram wegende gehaktmolen werd van een kilometertje of 65 per uur, binnen 40cm tot stilstand gebracht en richtte door dit veiligheidsnet geen enkele schade aan.

signature
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?