In de AppFlow tijdens Appril 2014

Donderdagavond was ik in Amsterdam West om een workshop te geven over apps, tijdens Appril 2014 natuurlijk. In 2,5 uur heb ik met een groepje enthousiaste ondernemers gesproken over een aantal specifieke apps die in ieder geval mij helpen om dagelijkse werkzaamheden in een ultieme flow af te handelen.

Presentatie gemaakt met Haiku Deck

Workshop AppFlow tijdens Appril

In dit blogartikel deel ik mijn presentatie die ik razendsnel maakte met Haiku Deck op de iPad. Het is echt een ideale app om een fraai setje slides mee te maken en te presenteren. Je kunt namelijk nooit teveel tekst op één slide zetten, er zijn altijd gave afbeeldingen te vinden die je direct in de achtergrond kunt plaatsen en de manier van presenteren is zoals men het gewend is.

Overigens ben ik ook nog steeds een enorme fan van Prezi. Die pak ik er snel weer bij als ik een meer interactieve presentatie ga geven waarin filmpjes, screenshot en overzichten belangrijk zijn.

Mijn presentatie was puur bedoeld ter ondersteuning, kaartje voor kaartje afwerken van geweldige apps en uiteindelijk een soort van naslagwerk voor in dit blogartikel. Bovendien wist ik dat de slides continue onderbroken zouden worden omdat ik toch echt even de apps zou demonstreren.

AirServer voor delen van schermen via de beamer

AirServer tijdens workshop over AppsEerst dacht ik nog m’n AppleTV mee te nemen om draadloos de apps op de iPad en iPhone via de beamer te kunnen presenteren. Dat leek me uiteindelijk toch niet handig omdat ik toch ook m’n laptop erbij wilde gebruiken en niet de hele tijd wilde klooien met het verwisselen van kabeltjes of switchen van input-kanaal… Daarom heb ik ervoor gekozen om m’n MacBook aan te sluiten op de beamer en daar AirServer in de achtergrond te laten draaien. Zo kon ik op het moment dat ik iets op de iPhone of iPad wilde laten zien, met één swipe en en twee tikken, draadloos het scherm delen. Zelfs meerdere schermen, kunnen tegelijkertijd gedeeld worden

Kort over AppFlow

De presentatie die ik hierboven heb gedeeld is zoals je begrijp een opsomming van de apps waar ik super enthousiast over ben. Het zijn ze lang niet allemaal en we hebben ze ook niet allemaal even uitgebreid kunnen behandelen. Ik vond het in ieder geval belangrijk om drie belangrijke voorwaarden te stellen waarop ik de apps selecteer (of waardeer) om in een zekere flow mijn werk te kunnen realiseren.

 1. De app moet de productiviteit verhogen – Ik kan er effectiever en efficiënter door werken of taken ook deels overlaten aan de app
 2. Vertrouwen in informatiestromen – De app moet mij ontzorgen als het gaat om managen van informatiestromen. Zelf kies ik ervoor om informatie naar me toe te halen of te filteren. Dan wil ik niet onnodig gestoord worden of informatie missen.
 3. Toegankelijkheid van informatie verbeteren – Informatie beheren en het vertrouwen hebben dat apps dit goed doen is belangrijk. Daarmee ook de toegankelijkheid vergroten is een tweede belangrijke voorwaarden. Ik wil bestanden niet kwijtraken, de toegang verliezen omdat ik het wachtwoord niet weet of onnodig lang moeten wachten totdat ik de informatie tot m’n beschikking heb.

Belangrijke apps voor de appflow

In de presentatie heb ik veel belangrijke apps voor de appflow genoemd. We hebben ze lang niet allemaal even uitgebreid kunnen behandelen tijdens de workshop en er zijn natuurlijk ook nog genoeg alternatieven. Ik ben benieuwd met welke app jij het liefste werkt en laat je dan ook weten waarom precies? Als je nou precies wilt weten hoe ik daadwerkelijk dagelijks werk met Evernote, de wachtwoordkluis of één van de andere apps, vraag het me dan gewoon, dan laat ik je weten hoe ik je het beste kan adviseren.

De foto’s tijdens deze workshop zijn gemaakt door Henri Gosen, klik voor meer.
signature
2 Reacties
 1. Jasper 10 jaar geleden

  Walter,

  de link in je tekst naar AirServer werkt niet.

  J

  • Walter Kort 10 jaar geleden

   Thanks voor het opmerken Jasper. Heb te tikfout er direct uitgehaald!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 - Kort door de Bocht

       

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?